Connect with us

TENIS

Andrei Brisc, Liviu Petrean şi Mihai Grec, arbitrii care au oficiat la turnee ATP, WTA sau ATP Challenger

Primul este arbitru de scaun începând din anul 2019 şi a devenit arbitru naţional principal la începutul anului 2020, în timp ce Liviu Petrean şi Mihai Grec au devenit arbitri de scaun la începutul acestui an. Brisc a fost arbitru la ATP Sofia, WTA Swedish Open, WTA Bucharest Open, iar Petrean şi Grec au oficiat în circuitul ATP Challenger


Anul 2020 a fost anul tenisului în judeţul Sălaj. A fost un an sportiv bun pentru tenismeni, cât şi pentru arbitri. Da, arbitri, pentru că judeţul nostru se mândreşte cu trei arbitri de top care ne fac cinste la cel mai înalt nivel.

Vorbim despre Andrei Brisc, Liviu Petrean şi Mihai Grec. Anul 2020 a început perfect pentru cei trei sălăjeni, în luna ianuarie absolvind cursurile Şcolii Naţionale de Arbitri de la Oradea, şcoală organizată de Federaţia Română de Tenis şi Comisia Centrală de Arbitri.

În urma cursurilor, Andrei Brisc a devenit arbitru principal, după ce în anul 2019 devenise arbitru de scaun, în timp ce Mihai Grec şi Liviu Petrean au devenit arbitri de scaun. Cei trei au fost recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional, fiind arbitri la turnee importante din circuitele ATP, WTA sau ATP Challenger.

Andrei Brisc a fost arbitru la BRD Bucharest Open, dar şi Swedish Open, ambele turnee făcând parte din circuitul WTA.

Tânărul arbitru a oficiat şi meciuri în cadrul Sports Festival de la Cluj-Napoca, acolo unde a avut şansa să o arbitreze şi pe Simona Halep, alături de alte nume importante din tenisul mondial.

De altfel, înainte de pandemie, sălăjeanul a fost arbitru de linie la meciul de FED Cup, România vs Rusia.În acest an, Andrei Brisc a arbitrat la Winners Open, dar a mai bifat încă o premieră.

Astfel, în luna noiembrie, tânărul sălăjean a fost arbitru de linie la primul său turneu ATP, este vorba despre ATP Sofia. Totodată, sălăjeanul în vârstă de 19 ani a mai arbitrat trei turnee internaţionale de juniori în lunile septembrie şi octombrie, dar şi un turneu de juniori la Alba Iulia în luna august.

În ceea ce îl priveşte pe Liviu Petrean, acesta a fost arbitru de linie în luna septembrie la turnee ATP Challenger Iaşi şi Sibiu, dar a fost arbitru şi la un turneu de juniori la Alba Iulia în luna august. Mihai Grec a arbitrat şi el, în scaun, două turnee internaţionale de juniori, tot în luna septembrie.

Sigur, a fost un an mai dificil, în care lumea sportului a fost dată peste cap, însă, ne mândrim cu cei trei arbitri şi suntem siguri că aceştia vor oficia la cât mai multe turnee în anii care vor urma.

Totodată, cei trei arbitri au oficiat şi la turneele organizate în această perioadă la Transilvania Tenis Club, cea mai modernă bază sportivă de tenis din judeţul Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS