Connect with us

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheş: “Micul stalinist Stelian Ion vrea să arunce în aer justiţia din România, sfidând votul a peste 6.4 milioane de oameni”

Europarlamentarul PNŢCD îl acuză dur pe ministrul Justiţiei din Guvernul Cîţu, după ce acesta a propus adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe organizarea judiciară, în condiţiile în care Stelian Ion declara că e împotriva abuzurilor din justiţie

Propunerea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, ca actualul guvern Cîţu să adopte o ordonanţă de urgenţă pe organizarea judiciară – mai precis, amânarea intrării în vigoare a unei dispoziţii din Legea 304/2004 ce prevede mărirea de la 2 la 3 a numărului de judecători din completele de apel – este văzută cu ochi răi de europarlamentarul Cristian Terheş.

Membru PNŢCD în Parlamentatul European, sălăjeanul nostru spune că propunerea e un… scuipat pe obrazul celor peste 6.4 milioane de oameni care au votat la Referendumul din mai 2019 ca să nu fie date de Guvern ordonanţe de urgenţă în domeniul organizării judiciare.

Europarlamentarul mai spune că Stelian Ion a fost unul dintre cei mai mari gornişti din acea perioadă, care urla prin comisia Iordache şi la televiziuni că e important să se voteze acel referendum ca nu cumva guvernul să ştirbească justiţia. Aceeaşi retorică a folosit-o şi Iohannis, care de la pupitrul prezidential se laudă că apără justiţia cu acel referendum.

Iată că acum se demonstrează ca toată retorica aceea a fost una pur politică, folosită de aceşti “stalinişti” pentru a menţine controlul politic şi al serviciilor asupra justiţiei.

Cristian Terheş crede că, dacă Guvernul Citu adoptă o asemenea ordonanţă, nu doar că sfidează votul a peste 6.4 milioane de cetăţeni, dar va arunca în aer toate apelurile judecate după data de 01.01.2021 în complete de 2 judecători.

“Ordonanţa propusă de micul stalinist Stelian Ion este vădit neconstituţională, din moment ce un proiect de lege identic se află deja în dezbatere în Parlament”, precizează europarlamentarul.

În opinia lui Chris Terheş, USR şi PNL demonstrează încă o dată, prin propunerea unei ordonanţe de urgenţă în domeniul organizării judiciare, că tot discursul lor pe justiţie din ultimii ani a fost unul manipulator şi mincinos, scopul lor fiind continuarea abuzurilor împotriva cetăţenilor şi protejarea abuzăatorilor.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică