Connect with us

TENIS

Sergiu Carp – antrenorul anului 2020 în tenisul sălăjean!

Antrenorul de tenis de câmp a fost desemnat antrenorul anului de către Direcţia Judeţeană pentru Sport  şi Tineret în topul de final de an. Elevii lui Sergiu Carp au avut un an magic, cu rezultate foarte bune în decursul acestui an, în special Patrik Bolduţ


Anul 2020 a fost un an magic pentru Sergiu Carp şi elevii săi. Are trei elevi în topul celor mai buni  sportivi ai anului, unul dintre aceştia fiind pe podium.

Vorbim despre puştiul minune al tenisului sălăjean – Patrik Bolduţ. Oana Flonta şi Cezara But fac şi ele parte din topul de final de an de la DJST Sălaj. Însă, despre rezultatele lor am amintit în articolele din cursul acestui an. Acum, a venit momentul să vedem şi cine se află în spatele acestor rezultate.

Sergiu Carp a jucat tenis de performanţă în perioada 1990 – 2001, timp în care a reuşit să câştige numeroase turnee naţionale, reuşind şi o clasare în primii 10 sportivi în clasamentul naţional.

După ce a renunţat la cariera de jucător, Sergiu Carp s-a axat spre antrenorat, urmând în 2005 cursurile Şcolii Naţionale de Antrenori C.N.F.P.A. Bucureşti. În 2017 s-a perfecţionat, absolvind Professional Tennis Registry 10 & under Certificate şi Global Professional Tennis Club Coach Association Level C.

A început să profeseze din anul 2001, ca şi instructor de tenis la Clubul Sportiv Municipal Zalău, ocupând această funcţie până în anul 2005. Prima experienţă de antrenor a avut-o în străinătate, în perioada 2005 – 2006 fiind antrenor de tenis la clubul T.C. Benidorm, în Spania.

După perioada “iberică”, Sergiu Carp a revenit în ţară, fiind antrenor la CSM Zalău în perioada 2006 – 2013, după care a decis să-şi ia destinul în propriile mâini şi şi-a înfiinţat propriul club.

Astfel, în 2013 lua naştere ACS Sergiu Carp Tennis Club, iar uşor-uşor, numărul sportivilor legitimaţi la clubul lui Sergiu Carp a început să crească.

Să precizăm faptul că începând din anul 2017, Sergiu Carp este şi reprezentantul judeţului Sălaj în Colegiul Naţional al Antrenorilor.

Ajuns la 36 de ani, Sergiu Carp a fost desemnat antrenorul anului în tenisul sălăjean, remarcând faptul că este cel mai bun an al său în antrenorat.

“A meritat efortul depus. Sunt mândru de sportivi. Au muncit mult. Dacă o să o ţină tot aşa,  sportivii aceştia vor ajunge departe. Ca şi rezultate, este cel mai bun an al meu. Având în vedere situaţia epidemiologică de anul acesta, îmi pare rău că nu am reuşit să organizez turneele pentru care am obţinut licenţă”.

Sergiu Carp

Să menţionăm faptul că pentru anul 2020, ACS Sergiu Carp Tennis Club avea cinci licenţe FRT, printre care şi pentru un Circuit Naţional, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, acestea nu au mai putut avea loc.

Cât despre planurile de anul viitor, Sergiu Carp spune: 

“Pentru anul viitor vreau să începem să jucăm cu Cezara mai multe turnee ITFşi Tennis Europe, iar pentru Patrik am obiectiv selecţia naţională din toamna viitoare. Cât despre Oana Flonta, dacă va continua să muncească la fel de mult, sper la o clasare în primii 8 la Campionatul Naţional din vară”.

Dintre elevii pregătiţi de Sergiu Carp, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Kiraly Iris, Alexandru Bretan (2010 – 2011 – clasări pe podium la Naţionale) şi mai recent Patrik Bolduţ, Cezara But sau Oana Flonta.

De precizat este faptul că Sergiu Carp este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, spcializare tehnică dentară. Însă, pasiunea sa pentru tenis a fost mult prea mare pentru a renunţa la antrenorat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in TENIS