Connect with us

DIVIZIA A1

Returul Diviziei A1 se dispută tot sub formă de turnee. Misiune dificilă pentru SCM Zalău! PROGRAMUL

A doua parte de campionat care va debuta pe 15 ianuarie va fi mult mai grea pentru formaţia zălăuană, care va susţine în deplasare nu mai puţin de opt jocuri şi doar două pe teren propriu, în cadrul celui de-al doilea turneu, singurul pe care îl va găzdui din retur

Pandemia de coronavirus a dat peste cap sistemul competiţional la multe sporturi, în special la cele care se dispută în sală. Astfel, din cauza restricţiilor aflate încă în vigoare, s-a renunţat la etape săptămânale şi s-a optat pentru sistemul cu turnee. Aşa s-a disputat şi turul Diviziei A1 la volei, unde SCM Zalău a fost mai norocoasă, în sensul în care a găzduit patru din cele cinci turnee!

Terenul propriu nu a fost la fel de important, în condiţiile în care meciurile s-au disputat fără spectatori, dar  echipele care au găzduit turneele au avut un mic avantaj. În cele patru turnee pe care le-a găzduit, SCM Zalău a disputat opt din cele 10 meciuri. A reuşit să câştige şapte dintre ele, iar singura înfrângere acasă a fost cu Steaua, după ce zălăuanii au condus cu 2 – 0!

Cu 25 de puncte acumulate în 10 etape, SCM Zalău a terminat anul pe un onorabil loc 2, dar se aşteaptă la un retur mult mai greu. Şi a doua parte de campionat se va disputa sub formă de turnee, iar pentru SCM Zalău se anunţă un retur mai dificil, deoarece va susţine opt jocuri în deplasare şi doar două pe teren propriu.

Gruparea antrenată de Sorin Pop şi Marius Lazăr va participa la turneele organizate de Arcada Galaţi, Explorări Baia Mare, Steaua şi Dinamo, iar pe teren propriu va organiza turneul al doilea, unde participă SCMU Craiova şi “U” Cluj.

Primul turneu din retur este programat în perioada 15 – 17 ianuarie, când SCM Zalău va juca la Galaţi, cu Arcada şi Unirea Dej. Al doilea are loc în perioada 12 – 14 februarie, formaţia zălăuană urmând să joace pe teren propriu cu SCMU Craiova şi “U” Cluj.

Turneul trei va însemna pentru SCM Zalău un singur joc, în deplasare la Explorări Baia Mare, pe 27 februarie, iar în turneul cu numărul 4,  gruparea de sub Meseş va juca la Bucureşti, cu Steaua şi CSU Vest Timişoara, în perioada 12 – 14 martie. Ultimul turneu din retur va însemna tot o deplasare la Bucureşti pentru SCM Zalău, în perioada 26 – 27 martie,  care va participa la turneul organizat de Dinamo, alături de Ştiinţa Bucureşti şi CSU Braşov.

La finalul sezonului regulat, echipele vor fi grupate în trei grupe: 1 – 4, 5 – 8 şi 9 – 12.  Această fază a campionatului va programa şase etape, care sunt preconizate să se dispute în cadrul a două turnee. 

Programul lui SCM Zalău în returul de campionat

Turneul 1 la Galaţi (15 – 17.01): Arcada, SCM Zalău şi Unirea Dej

Turneul 2 la Zalău (12 – 14.02): SCM Zalău, SCMU Craiova, “U” Cluj

Turneul 3 la Baia Mare (27.02): Explorări Baia Mare, SCM Zalău

Turneul 4 la Bucureşti (12 – 14.03):  Steaua, SCM Zalău, CSU Vest Timişoara

Turneul 5 la Bucureşti (26 – 27.03):  Dinamo, SCM Zalău, Ştiinţa Bucureşti, CSU Braşov

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1