Connect with us

Social

Peste 130 de tablete din fonduri europene pentru elevii din Vârşolţ

Printr-un proiect european în valoare de aproape 90.000 de euro, Primăria comunei doreşte achiziţionarea mai multor echipamente IT pentru elevii şi profesorii instituţiilor şcolare din Vârşolţ

Primăria Vârşolţ îşi îndreaptă atenţia spre lipsurile cu care se confruntă sistemul de învăţământ în această perioadă. Vedem cum elevii sunt nevoiţi să înveţe în sistem online. Din păcate,  mulţi dintre aceştia nu au condiţiile necesare pentru a realiza acest lucru, aflându-se în imposibilitatea de achiziţionare a unui gadget IT care să permită accesarea cursurilor online.

În aceste condiţii, la iniţiativa Andradei Mocan, cea care este administratorul public al comunei Vârşolţ, s-a trecut de la vorbe şi promisiuni la fapte. Astfel, a fost întocmit un proiect pentru achiziţionarea de echipamente IT pentru elevii şi profesorii şcolii din Vârşolţ.

Proiectul are o valoare de aproximativ 90.000 de euro, iar autorităţile locale speră să primească finanţarea din fonduri europene. În acest proiect sunt cuprinşi 132 de copii din 10 clase, precum şi 22 de cadre didactice.

După ce proiectul va fi aprobat, se va achiziţiona câte o tabletă pentru fiecare copil, în timp ce fiecare profesor va primi câte un laptop. Totodată, la fiecare clasă se va primi câte un videoproiector, ecrane, tablete grafice sau table interactive. În funcţie de capacitatea tehnică a şcolii, dar şi de semnal, vor fi montate şi routere wireless.

“Vom depune acest proiect şi sperăm să obţinem fonduri. Este un proiect bun şi are şanse reale să obţină note maxime. De altfel, aşa am făcut contractul cu firma de consultanţă, încât dacă nu câştigăm, nu vor primi niciun ban”.

Andrada MOCAN – administratorul public al comunei Vârşolţ

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj, ce a apărut miercuri, 16 decembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social