Connect with us

DIVERSE

Gheorghe Tadici pune punctul pe “I”: ”Cu strategia de a avea fără număr jucătoare străine în campionat, ne ducem rău de tot în jos”

Antrenorul de la HC Zalău, fost selecţioner al naţionalei României a vorbit despre turneul modest reuşit de “tricolore”, în Danemarca. Tadici a mai atras încă o dată atenţia că numărul mare de jucătoare străine ce evoluează în Liga Naţională are efecte negative şi asupra Naţionalei şi este de părere că handbalul feminin se va duce în jos cu această strategie

Naţionala României a terminat Campionatul European pe un modest loc 12, înregistrând o singură victorie în cele şase jocuri.

A avut însă multe probleme înaintea turneului final, dar asta nu este o scuză. Sunt multe cauze pentru care România a decăzut în ultima perioadă la handbal feminin, iar după părerea lui Gheorghe Tadici, o cauză mare îl reprezintă numărul mare de jucătoare străine care sunt în campionatul din România.

“Cu strategia de a avea fără număr jucătoare străine în campionat, ne ducem rău de tot în jos.  Este adevărat că nici nu am mai crescut cine ştie ce jucătoare, fiindcă unii au văzut că este mai simplu să sune un impresar care să le propună jucătoare străine”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, care a analizat în detaliu prestaţia Naţionalei în Danemarca.

“În toate ţările, campionatele au început în august-septembrie, pe când la noi a fost incertitudine. Acest aspect le-a afectat şi pe jucătoare care s-au dus la lot după puţine meciuri. Ele nu au avut continuitate în pregătire şi pe lispă de pregătire şi pe problemele care au fost cu coronavirusul s-au pierdut practic multe jocuri de prin minutul 40 – 45. Antrenorul nu a avut posibilitatea să pregătească lotul, iar România a fost singura echipă  care a mers la un turneu final, fără niciun meci de pregătire. Văd că unii fac comparaţii cu Campionatul Mondial din Japonia, dar nu are nicio legătură. În Danemarca s-a pierdut onorabil, fără o pregătire, iar anul trecut, cu toate condiţiile avute de staff s-au înregistrat înfrângeri la 10, 12 sau 15 goluri. Multe echipe de top au avut probleme la acest turneu, exemplu Olandei sau Spaniei. Ungaria a făcut schimbul de generaţii mai devreme, dar la noi se putea face dacă în acest an era Olimpiada. Acum cu acest lot trebuie să mergem şi la turneul preolimpic. Vor fi însă îmbunătăţiri, pentru că vor reveni Chiper, Pintea, Bucur şi Târcă. De altfel, este greu de spus că poţi să promovezi pe cineva de la tineret,  pentru că în final de ciclu la tineret a fost suspendat Campionatul Mondial. Această generaţie a pierdut o competiţie majoră”, este de părere Gheorghe Tadici.

Fostul selecţioner consideră că Bogdan Burcea ar trebui să continue la Naţională şi după acest turneul final. 

“Normal ar fi să se meargă tot pe mâna antrenorului Bogdan Burcea. Ar fi o greşeală să îl îndepărteze, dar la ce practici sunt la noi, orice este posibil, fiindcă la noi tot timpul antrenorul este de vină”, precizează Tadici.

Fostul selecţioner a avut puţine aspecte de remarcat din tabăra României.

“Aş remarca evoluţia portarilor dar şi a pivotului Lorena Ostase. A fost cel mai slab turneul al Cristinei Neagu, dar trebuie să înţelegem că o echipă nu stă în una sau două jucătoare, fiindcă este sport de echipă. Au fost şi jucătoare care au fost  pe degeaba la acest turneu. Aşteptam o evoluţie bună din partea lui Ana Maria Savu, care acum este la maturitate, dar de când a plecat de la Zalău nu a înregistrat mari progrese. Am avut extreme foarte slabe la acest turneu” , a spus Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE