Connect with us

ARTE MARTIALE

20 de sportivi, în topul de final de an de la DJST Sălaj. CLASAMENTE

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a întocmit topurile celor mai buni sportivi din judeţul Sălaj în anul 2020. În clasamentul sporturilor olimpice, pe locul 1 se află Margareta Hidigan, în timp ce în clasamentul sporturilor neolimpice, pe locul 1 se află culturistul Elias Rad


Anul 2020 a fost un an deosebit şi nu neaparat într-un mod pozitiv, deoarece o mulţime de competiţii sportive au fost anulate, sportul trecând pe locul 2 în lupta cu pandemia de coronavirus.

Însă, au fost şi situaţii mai fericite, în care s-au putut desfăşura competiţii la anumite discipline sportive, motiv pentru care Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a optat pentru continuarea “tradiţiei” în legătură cu întocmirea clasamentelor celor mai buni sportivi.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest final de an au fost întocmite doar două clasamente, unul pentru sporturile olimpice, iar altul pentru sporturile neolimpice. 

Practic, s-a renunţat la clasamentul pe echipe. Totodată, anul 2020 vine şi cu o premieră în ceea ce priveşte locurile 1 din cele două clasamente.  Dacă în ultimii trei ani, aceste poziţii au fost ocupate de Paula Todoran (sporturi olimpice) şi Iulia Cliţan (sporturi neolimpice), de această dată, sportivii de pe locurile 1 au câştigat în premieră acest titlu.

Anul 2020 a fost unul magic pentru Margareta Hidigan, sportiva din Şimleu Silvaniei fiind cel mai bun sportiv de la CSM Zalău şi în acelaşi timp, cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj, la probele olimpice, fiind în premieră când un pugilist câştigă acest premiu. În continuarea clasamentului sporturilor olimpice regăsim trei sportivi.

După ce a devenit campioană naţională, luptătoarea Casiana Tişea ocupă locul secund în clasamentul de final de an al DJST Sălaj, poziţie pe care o împarte cu pugiliştii Răzvan Cristea şi Diana Tănăsescu. Locul 3 este împărţit de 11 sportivi.  

Este vorba despre tenismenii Patrik Bolduţ, Oana Flonta, Cezara But, Ioana Lung, voleibaliştii Ivan Kostic, Leo Dall Bosco, handbalistele Raluca Kelemen, Alexandra Dindiligan şi fotbaliştii Raul Stanciu, Florin Pop şi Paul Cosma.

Tot în premieră a câştigat un culturist în clasamentul probelor neolimpice. De precizat, însă, că până în urmă cu câţiva ani, se întocmea un singur clasament.

Însă, din momentul în care s-au întocmit două clasamente separate, la probele neolimpice, karateka Călin Marincaş şi mai recent, karateka Iulia Cliţan au fost cei mai buni sportivi din judeţ. Asta până acum, deoarece Elias Rad a revenit mai puternic ca niciodată.

Culturistul legitimat la CS Alfa Zalău a revenit în competiţiile oficiale după o pauză de câţiva ani, reuşind performanţe deosebite. A devenit campion balcanic, dar şi campion mondial cu echipa naţională a României.

În ceea ce o priveşte pe Iulia Cliţan, karateka ocupă locul 3, pe locul 2 clasându-se Ana Popescu, ambele fiind legitimate la CS Terra Kid Zalău.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj acordă şi premii speciale, sălăjenilor legitimaţi în alt judeţ, dar şi antrenorilor Constantin Carp şi Ioan Popa, pentru întreaga activitate sportivă.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 16 decembrie.

Clasament Sporturi Olimpice 2020

I. Margareta Hidigan – box – CSM Zalău – antrenori Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea

II. Casiana Tişea – lupte-libere – CSS Zalău – antrenor Gheorghe Panc

II. Răzvan Cristea – box – CSM Zalău – antrenori Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea

II.  Diana Tănăsescu – box – CSM Zalău – antrenori Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea

III. Patrik Bolduţ – tenis – ACS Sergiu Carp Tennis Club Zalău, antrenor Sergiu Carp  

Laureaţi:

Oana Flonta – tenis – CSM Zalău, antrenor Sergiu Carp  

Cezara But – tenis – ACS Sergiu Carp Tennis Club Zalău, antrenor Sergiu Carp  

Ioana Lung – tenis – Palatul Copiilor Zalău, antrenor Mihai Anca  

Ivan Kostic – volei – SCM Zalău, antrenor Sorin Pop  

Leo Dal Bosco – volei – SCM Zalău,  antrenor Sorin Pop

Raluca Kelemen – handbal – HC Zalău, antrenor Gheorghe Tadici

Alexandra Dindiligan – handbal – HC Zalău, antrenor Gheorghe Tadici

Raul Stanciu – fotbal – SCM Zalău, antrenor Marius Paşca

Florin Pop – fotbal – SCM Zalau, antrenor Marius Pasca

Paul Sorin Cosma – fotbal – CS Sportul 2007 Simleu Silvaniei, antrenor George Zima

Clasament Sporturi Neolimpice 2020

1.  Elias Raul Rad – culturism – CS Alfa Zalău, antrenor Liviu Unguruşan

2. Ana Popescu – karate traditional, CS Terra Kid Zalău, antrenor Cristian Duţă

3. Iulia Cliţan – karate tradiţional, CS Terra Kid Zalău, antrenor Cristian Duţă

4. Cristian Duţă – karate tradiţional, CS Terra Kid Zalău, antrenor Cristian Duţă

5. Ilena Benescu – karate tradiţional, CS Terra Kid Zalău, antrenor Cristian Duţă

“Din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus pe aproape tot parcursul anului 2020, anumite cluburi sportive sălăjene de karate şi culturism cum ar fi CS Seiko Zalău, CS Dani San Zalău, CS Omega Şimleu Silvaniei, CS Vidalis Zalău sau CS Gold Gym Şimleu Silvaniei nu au putut participa la Campionate Naţionale, Europene sau Mondialeşi în consecinţă nu au avut posibilitatea de a obţine rezultate sportive notabile. Prin urmare, cluburile respective nu au reuşit să propună sportivi în clasamentul sporturilor neolimpice”

Director executiv DJST Sălaj, Adrian Farcaş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE