Connect with us

Feminin

La doar 15 ani, debut în prima ligă de fotbal feminin pentru sălăjeanca Anamaria Sălăgean!

Ajunsă la “U” Olimpia Cluj în anul 2018, tânăra jucătoare din comuna Gârbou a reuşit să bifeze primele minute pentru campioana României într-un meci jucat la Bucureşti. “Este cel mai important pas făcut până acum, dar mai am mult de muncit, fiindcă vreau să devin o componentă de bază la prima echipă”, spune sălăjeanca

La doar 12 ani, Anamaria Sălăgean a început fotbalul la juniorii de la Rapid Jibou. Atrasă de “sportul rege”, jucătoarea din comuna Gârbou a făcut sacrificii, care i-au fost răsplătite în 2018, când “U” Olimpia Cluj a decis să o transfere de la Rapid Jibou. Ajunsă la cea mai galonată echipă de fotbal feminin din România, Anamaria Sălăgean a continuat să muncească şi să se pregătească la cel mai înalt nivel, iar răsplata a şi venit. A reuşit să devină campionă la junioare cu “U” Olimpia Cluj şi a fost convocată la lotul Naţional U 15.

Anul trecut, sălăjeanca a început să joace pentru “U” Olimpia II Cluj, în Liga 2 de fotbal feminin, acolo unde a devenit căpitan de echipă. A avut evoluţii din ce în ce mai bune, iar jucătoarea a fost chemată la prima echipă, cu care s-a pregătit de mai multe ori şi pentru care a debutat anul trecut, la un meci din Cupa României.

Anamaria Sălăgean a debutat în acest final de an şi în prima ligă de fotbal feminin. Într-un meci din etapa a XI-a, sălăjeanca a intrat în minutul 76 al jocului de la Fair-Play Bucureşti, pe care “U” Olimpia Cluj l-a câştigat cu 5 – 2.

“Debutul în Liga 1 a fost unul plin de emoţii şi multă bucurie. Totuşi emoţiile au început să scadă odată ce am intrat în teren, deoarece colegele mele mai experimentate au început să mă încurajeze, am simţit că am încrederea lor şi am dat totul pentru a le răsplăti încrederea. Ştiu că mai am mult de muncit pentru a deveni o componentă importantă a primei echipe, dar mă antrenez din greu pentru asta”, a spus  fotbalista pentru Sportul Sălăjean.

Anamaria Sălăgean este elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, la clasa de fotbal şi evoluează cu dublă legitimare şi pentru echipa de junioare de la LPS Cluj, în liga de junioare.

După deputul în Liga 1 de fotbal feminin, jucătoarea din comuna Gârbou a primit un premiu special din partea DJST Sălaj.

Anamaria Sălăgean: “Este cel mai important pas făcut”

Sălăjeanca este de doi ani în tabăra celor de la “U” Olimpia Cluj. Dacă anul trecut a debutat pentru echipa mare la un joc din Cupa României, în acest  final de an a reuşit prima prezenţă şi în prima liga.

“Este cel mai important şi cel mai mare pas făcut până acum. Asta nu înseamnă că nu mai am de muncit, pentru că vreau să devin o componentă de bază la prima echipă”, spune jucătoarea, care a ajuns la “U” Olimpia, prin intermediul preşedintelui Alin Cioban, care este originar din Jibou.

“U” Olimpia Cluj domină şi în acest an primul eşalon. După 11 etape ocupă fotoliul de lider, cu maxim de puncte. Clujencele au opt puncte avans faţă de echipa de pe locul 2 – Fortuna Becicherecu Mic . În cele 11 etape, formaţia clujeană a marcat 56 de goluri şi a primit doar 6.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 16 decembrie.

Sursa foto: Gabor Istvan-Gabor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Feminin