Connect with us

Social

După 800 de ani, ”Steaua din Betleem” va putea fi văzută din nou pe cer, de Crăciun!

Conform celor spuse de un astronom de la o prestigioasă universitate din Statele Unite ale Americii, de Crăciun, sistemul solar a decis să ne grațieze cu un miracol cosmic, care nu a mai fost văzut de aproape 800 de ani

La Solstițiul de iarnă, Jupiter și Saturn se vor alinia atât de strâns pe cerul nopții, încât aproape vor părea să se ciocnească de pe punctul nostru de observație de aici de pe Pământ, creând un punct luminos radiant adesea denumit „Steaua din Betleem” sau “Steaua de Crăciun”.

„Ar fi trebuit să vă întoarceți până în zorii zilei de 4 martie 1226, pentru a vedea o aliniere mai strânsă între aceste obiecte vizibile pe cerul nopții”.

„Alinierile dintre aceste două planete sunt destul de rare, apar o dată la fiecare 20 de ani sau cam așa ceva, dar această conjuncție este excepțional de rară din cauza cât de aproape vor părea planetele una de cealaltă”, a declarat Patrick Hartigan, un astronom de la Universitatea Rice. la Forbes.

Trebuie să te întorci până în zori, pe 4 martie 1226, pentru a vedea o aliniere mai strânsă între aceste obiecte vizibile pe cerul nopții.” Evenimentul, uneori denumit Marea Conjuncție, are loc aproximativ la fiecare 19-20 de ani, dar acesta este cel mai apropiat pe care planetele se vor alinia pe cerul nopții încă din Evul Mediu.

Din punct de vedere tehnic, Saturn va fi la 10 au (unități astronomice) de Pământ, iar Jupiter va fi la 5 au distanță, dar acestea vor părea să fie mai mici decât diametrul unei luni pline.

Pentru a surprinde singur fenomenul, asigurați-vă că aveți o vedere clară spre sud-vest la aproximativ 45 de minute după apusul soarelui. Planetele se vor apropia cel mai mult pe 21 decembrie, dar „Steaua de Crăciun” va fi vizibilă de oriunde de pe Pământ aproximativ o oră după apusul soarelui în emisfera nordică pentru întreaga săptămână a patra a lunii decembrie.

acă vizionați cu un telescop, este posibil să vedeți și cele mai mari luni ale lui Jupiter și Saturn orbitând în jurul lor săptămâna aceea.

Sursa: infoargesnews.ro

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social