Connect with us

BOX

Premii în valoare de 10.000 de lei pentru cei mai buni sportivi ai Sălajului

Ceea ce se preconiza s-a adeverit: cel mai important eveniment dedicat sportivilor sălăjeni cu cele mai bune performanţe de-a lungul unui an nu va mai avea loc din cauza restricţiilor în contextul pandemiei cu coronavirus. Cu toate acestea, remarcaţii anului sportiv vor beneficia de premii în bani din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj


La finalul fiecărui an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj organiza Gala “Laureaţii Anului Sportiv”, în cadrul căreia sportivii cu cele mai bune performanţe obţinute pe parcursul anului erau premiaţi.

Din păcate, în acest an diferit şi în care sportul a fost o victimă colaterală a coronavirus, situaţia nu va mai fi la fel, iar această gală nu va mai avea loc. Restricţiile în vigoare, în contextul pandemiei, nu permit organizarea şi desfăşurarea unor astfel de evenimente.

Totuşi, la final de an se vor întocmi două clasamente a celor mai buni sportivi, un clasament pentru sporturile olimpice şi un clasament pentru sporturile neolimpice. Spre deosebire de ultimii ani, de această dată nu se va mai alcătui şi un clasament al echipelor.

Totodată, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj are alocat un buget de 10.000 de lei, sumă care va fi împărţită sportivilor care vor alcătui cele două clasamente, după cum ne informează directorul executiv al DJST Sălaj.

“În acest an, am luat decizia de a alcătui două clasamente, olimpic şi neolimpic, a celor mai buni sportivi ai judeţului Sălaj, dar festivitatea de premiere nu va avea loc din cauza restricţiilor provocate de pandemia de coronavirus. Înainte de a decide să nu organizăm festivitatea de premiere, m-am consultat cu mai mulţi colegi din alte DJST-uri din ţară şi cu anumite persoane din minister. Din câte ştiu, cel mai probabil nu se va organiza nicio festivitate de premiere a celor mai buni sportivi în niciun judeţ din ţară, ci se vor întocmi doar clasamente care vor cuprinde sportivii cu cele mai bune rezultate în anul 2020. În acest an, suma care va fi împărţită la toţi sportivii din cele două clasamente, în funcţie de locul ocupat”, ne-a declarat Adrian Fărcaş.

În ultimii ani, clasamentul celor mai buni sportivi ai anului la probele olimpice a fost dominat de atleta Paula Todoran, în timp ce la sporturile neolimpice au fost karateka Călin Marincaş şi mai recent, Iulia Cliţan.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX