Connect with us

Social

Tablete gratis pentru peste 4000 elevi din medii defavorizate din Sălaj!

Prin programul „Școala de acasă”, inițiat de Ministerului Educației și Cercetării, în județul nostru se distribuie 4210 tablete elevilor din 70 de unități de învățământ


În 70 unități de învățământ preuniversitar din județul Sălaj vor fi distribuite 4210 tablete, achiziționate prin programul „Școala de acasă” inițiat de Ministerului Educației și Cercetării.

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a implementat programul la nivelul județului, elaborând procedura de lucru prin care s-au stabilit detaliile selecției beneficiarilor programului, modalitățile de distribuire și gestionare, aplicabilă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și al unităților de învățământ.

Toți copiii cuprinși în grupul țintă, conform analizei realizate și transmise de către unitățile de învățământ, vor primi tabletele dotate cu acces la internet.


„Se va asigura continuitatea procesului de învățare pentru cei 4210 elevi din medii defavorizate din județul Sălaj, realizându-se accesul egal la educație și în aceste condiții dificile, generate de pandemie”.

Inspector Școlar General, prof. dr. Gheorghe – Vasile Bulgărean


Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și conducerile unităților de învățământ vor monitoriza activitățile aferente Programului național „Școala de acasă“, vor colecta datele necesare feedbackului și vor realiza evaluarea programului la nivel regional și local, transmițând, în acest sens, date și informații către Ministerul Educației și Cercetării.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a achiziționat prin HG 756 următoarele: 385.000 bucăți măști de protecție, 4400 l dezinfectant de mâini virucid, 370 bucăți covoare pentru dezinfectant, 370 bucăți dispensoare pentru dezinfectant și 150 de tablete.

În momentul de față mai există o procedură în desfășurare pentru a achiziționa încă 180 bucăți tablete, 50 bucăți camere web performante si 70 bucăți laptopuri pentru profesori.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social