Connect with us

BOX

Adi Popuţea, după ce Răzvan Cristea a devenit campion naţional: “O medalie de aur şi una de argint sunt mai strălucitoare decât trei medalii de bronz”

Elevul lui Adrian Popuţea a avut o comportare deosebită la Campionatul Naţional de la Arad, reuşind să-şi adjudece medalia de aur la categoria +91 de kilograme. Pugilistul de la CSM Zalău a obţinut patru victorii dintre care două au fost obţinute înainte de limită


Boxul este nobila artă, iar la finalul săptămânii, pugiliştii cadeţi au avut ocazia să-şi demonstreze măreţia în ring, cu ocazia Campionatului Naţional de la Arad. 

La acest concurs, CSM Zalău a deplasat un lot de opt sportivi, patru dintre aceştia fiind începători în ale boxului, sport cu care au luat prima dată contact în acest an.

Una peste alta, din lot au făcut parte şi câţiva pugilişti mai experimentaţi, astfel că aşteptările antrenorilor de la CSM Zalău erau obţinerea a trei medalii.

Lotul sălăjenilor a fost alcătuit din Rareş Grama (54 kg), Vlad Pop (54 kg), Mihaly Eduard (56 kg), Cristian Baling (59 kg), Mario Opriş (76 kg), Antonio Traian (80 kg), Cătălin Pastor (+91 kg) şi Răzvan Cristea (+91 kg). Alături de acest lot a făcut deplasarea la competiţie antrenorul Adrian Popuţea.

A fost o prezenţă destul de numeroasă, astfel că au fost înscrişi nu mai puţin de 147 de sportivi.

Din rândul sălăjenilor, Rareş Grama a fost învins de Florentin Fieraru de la Rapid Bucureşti.

Vlad Pop a început să practice boxul din acest an, însă dă dovadă de multă ambiţie şi determinare, doar că lipsa experienţei şi-a spus cuvântul, fiind învins la Naţionale de Gabriel Simion de la Felix Botoşani.

Nici Mihaly Eduard nu a fost într-o formă foarte bună, fiind învins de Lorint Răzvan din Cluj-Napoca. Cristian Balint a fost medaliat cu bronz la Cupa României din 2019, având speranţe mari pentru acest Campionat Naţional. N-a fost să fie, iar la Arad a fost învins de Petru Ciobanu, sportiv din Ploieşti.

Un alt debutant la un Campionat Naţional a fost Mario Opriş, un tânăr pugilist născut în anul 2007 şi care a început să practice boxul în acest an. A pierdut împotriva lui George Vătuiu de la Drobeta Turnu Severin, dar această experienţă îi va fi benefică pentru participările următoare.

Antonio Traian – vicecampion naţional

Participant la categoria de greutate 80 kg, Antonio Traian a avut o comportare bună şi a fost de neoprit până în finala competiţiei, acolo unde a fost nevoit să-l înfrunte pe Vasile Predica de la Târgu Jiu.A fost un meci disputat, însă, în cele din urmă, gorjeanul a avut câştig de cauză, Traian fiind nevoit să se mulţumească cu titlul de vicecampion naţional.

Pugilistul de la CSM Zalău face naveta de la Lupoaia (comuna Creaca) pentru a putea practica acest sport şi are o dorinţă şi o ambiţie pentru obţinerea victoriilor, după cum îl caracterizează şi Adrian Popuţea, antrenorul său.

Adrian Popuţea: “O medalie de aur şi una de argint sunt mai strălucitoare decât trei medalii de bronz”

La categoria +91 de kg, CSM Zalău a avut doi reprezentanţi. Este vorba despre Cătălin Pastor, care a fost învins în primul tur de Carlos Stângă, sportiv din Ploieşti. Performerul lotului a fost Răzvan Cristea, cel care s-a încununat campion naţional.

Elevul lui Adrian Popuţea a reuşit patru victorii, două dintre acestea fiind obţinute înainte de limită, inclusiv cea din finală. Cristea mai are în palmares şi un titlu de vicecampion naţional, dar şi un loc II la Cupa României.

Deşi în final s-au obţinut două medalii, nu trei precum şi-au dorit antrenorii de la CSM Zalău, în cele din urmă rezultatul este unul mulţumitor, având în vedere strălucirea medaliilor obţinute.

“O medalie de aur şi una de argint sunt mai strălucitoare decât trei medalii de bronz. Vreau să îi felicit pe toţii copiii pentru implicare. Mulţi dintre ei sunt la început de drum şi ne dorim să îi pregătim pentru nivelul următor, să fie pregătiţi pentru juniori şi tineret. , din echipa asta cu care am participat,cred că cinci dintre ei o să obţină medalii şi la juniori”.

Adrian Popuţea

Sursa foto: Boxing Club Ruben Stoia

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX