Connect with us

Actualitate

Alegerile parlamentare în comuna Bălan au plasat PNL-ul din nou pe primul loc

Liberalii au fost pe primul loc atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, după ce tot PNL-ul a câştigat şi alegerile locale din septembrie. La “parlamentare”, partidul din care face parte şi primarul Daniel Pop a strâns 44% din voturi, având peste 150 de voturi la ambele camere, faţă de PSD, partid ce s-a clasat pe locul 2

Timp de 20 de ani, comuna Bălan a fost condusă de Isaia Maghiar, primarul de la PSD. La alegerile locale din septembrie, în fruntea administraţiei locale a avut loc o schimbare, astfel că Daniel Pop de la PNL a câştigat bătălia pentru fotoliul de primar. S-a întâmplat tocmai în momentul în care şi la conducerea Consiliului Judeţean Sălaj a ajuns preşedinte Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul de la PNL, care este originar din comuna Bălan.

În comuna Bălan, Partidul Naţional Liberal a fost în top şi la alegerile parlamentare de duminică. Liberalii au fost pe primul loc atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, partidul din care face parte primarul Daniel Pop reuşind să obţină 44% din voturi.

Candidatul pentru Senat – Bogdan Ilea – a strâns 531 de voturi în comuna Bălan, în timp ce pentru Camera Deputaţilor, Lucian Bode a adunat 539 de voturi.

Pe locul doi a fost PSD, care la Senat a primit 358 de voturi, iar la Camera Deputaţilor 344 de voturi.

Rezultatele l-au mulţumit pe primarul Daniel Pop, care a ţinut să le mulţumească cetăţenilor.

“Cred că prin implicarea şi suflul nou care este la Primărie şi în comună, oamenii au încredere în Partidul Naţional Liberal şi drept dovadă se văd şi rezultatele de la alegeri. Le mulţumesc celor care au venit la vot şi au votat cu candidaţii Partidului Naţional Liberal. Prin acest vot, avem şi aşteptări, atât de la Consiliul Judeţean, cât şi de la Guvern, fiindcă avem multe proiecte în derulare“, spune primarul Daniel Pop.

În comuna Bălan s-a înregistrat o prezenţă de 40,64%. Din cei 3.061 cetăţeni cu drept de vot, la urne s-au prezentat 1.244. Totalul voturilor valabil exprimate a fost de 1.214.

Bălan – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

Partidul Naţional Liberal (PNL)   – 539 voturi (44.4%)

Partidul Social Democrat (PSD)    – 344 voturi (28.34%)

Alianţa USR PLUS – 125 voturi (10.3%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)   – 90 voturi (7.41%)

Alţii       – 116 voturi (9.56%)

Senat:

Partidul Naţional Liberal (PNL)   – 531 voturi (43.45%)

Partidul Social Democrat (PSD)    – 358 voturi (29.3%)

Alianţa USR PLUS – 133 voturi (10.88%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)   – 82 voturi (6.71%)

Alţii    – 118 voturi (9.66%)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate