Connect with us

Actualitate

PSD a câştigat la Sânmihaiu Almaşului, dar primarul Cornel Lung are motive să fie nemulţumit!

Chiar dacă partidul din care face parte a fost pe primul loc în comună atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, primarul din Sînmihaiu Almaşului este nemulţumit de prezenţa scăzută la vot. “Lumea s-a săturat de clasa politică şi nu a prea fost interesată de aceste alegeri”, precizează primarul


Unul dintre cei mai longevivi primari din Sălaj este Cornel Lung, care în septembrie a câştigat detaşat al optulea mandat, cu un procentaj de 70%. Majoritatea cetăţenilor au optat pentru candidatul de la PSD,  prezenţa la vot la alegerile locale din septembrie fiind de 65%.

La alegerile parlamentare care au avut loc duminică, interesul a fost mic, iar la Sânmihaiu Almaşului s-a înregistrat o prezenţă extrem de scăzută.

În timp ce la nivel naţional, prezenţa a fost de aproximativ 31%, în comuna Sînmihaiu Almaşului, procentul abia că a depăşit 27%.Din cei 1288 de cetăţeni cu drept de vot s-au prezentat la urne 355 de persoane, iar numărul de voturi valabil exprimate a fost de 339.

Majoritatea cetăţenilor prezenţi la alegerile de duminică au optat pentru candidaţii din partea Partidului Social Democrat.

Astfel, partidul din care face parte şi primarul Cornel Lung a fost pe primul loc la Sânmihaiu Almaşului. Candidatul pentru Senat, Gheorghe Pop a obţinut 137 de voturi, ceea ce înseamnă 40,41%, iar doctorul Florian Neaga a strâns 123 de voturi, un procent de 36,83%.

Chiar dacă partidul pe care îl reprezintă a fost pe primul loc în Sânmihaiu Almaşului,  Cornel Lung are motive să fie nemulţumit.

În primul rând pentru prezenţa slabă la urne, care după părerea primarului se datorează nu doar pandemiei, ci şi a faptului că mulţi oameni s-au săturat de clasa politică. Primarul a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la urne, însă nu a părut foarte încântat de faptul că PSD a câştigat alegerile parlamentare la nivel naţional.

“Nu mă încântă, pentru că tot nu va reuşi PSD să facă guvern. Este o victorie care nu are o mare importanţă. Totuşi, partidul şi-a mai revenit şi începe să crească. Ţin să le mulţumesc celor care s-au prezentat la vot şi au votat candidaţii de la PSD. Să sperăm că vor urma patru ani mai buni”, spune Cornel Lung.

Partidul Naţional Liberal a strâns aproximativ 24% din voturi la Sânmihaiu Almaşului, iar surpriza a fost şi aici Alianţa pentru Unirea Românilor, care a fost pe  locul 3. La Senat, AUR a obţinut 34 de voturi în Sînmihaiu Almaşului, în timp ce la Camera Deputaţilor 33 de voturi.

“Nu sunt mulţumit de scorul înregistrat, dar mai ales de prezenţa la vot. La noi s-a înregistrat o prezenţă de sub 30% şi asta mă nemulţumeşte. A fost şi o oarecare teamă a cetăţenilor pentru a nu se expune riscului infectării cu coronavirus, dar nu aceasta a fost singura cauză. Lumea s-a săturat de clasa politică şi nu a prea fost interesată de alegerile parlamentare”, ne-a declarat Cornel Lung.


Sânmihaiu Almaşului – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

Partidul Social Democrat (PSD)  – 123 voturi (36.83%)

Partidul Naţional Liberal (PNL)    – 83 voturi (24.85%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 33 voturi (9.88%)

Partidul Mişcarea Populară (PMP)            – 21 voturi (6.29%)

Alţii                                                                 – 74 voturi (22.16%)


Senat:

Partidul Social Democrat (PSD)                          – 137 voturi (40.41%)

Partidul Naţional Liberal (PNL)                – 76 voturi (22.45%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 34 voturi (10.03%)

Partidul Mişcarea Populară (PMP)                – 26 voturi (7.67%)

Alţii                                                        – 66 de voturi (19.47%)


Cetăţeni cu drept de vot: 1.288

Numărul de voturi: 355 (27.56%)


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate