Connect with us

Actualitate

La Hereclean, cetăţenilor le pasă. Prezenţa la vot, mult peste media naţională!

În timp ce la nivel naţional, prezenţa la vot a fost de aproximativ 31%, iar în Sălaj a fost de 36%, în comuna Hereclean procentele au fost mult mai mari. Astfel, din 3230 de cetăţeni cu drept de vot s-au prezentat la urne 1695 de persoane, ceea ce înseamnă o prezenţă de aproape 53%. Cum era de aşteptat, UDMR a fost în top şi a strâns 60% din voturi la Senat şi Camera Deputaţilor


Alegerile parlamentare din 6 decembrie nu a prezentat un mare interes pentru cetăţenii cu drept de vot. Frica de infectarea cu coronavirus sau dezinteresul faţă de clasa politică i-a făcut pe mulţi români să rămână în case.

Astfel, la nivel naţional s-a consemnat o prezenţă scăzută la vot, de aproximativ 31 %.  În Sălaj, lucrurile au stat ceva mai bine, în condiţiile în care la nivel judeţean s-a înregistrat o prezenţă de 36%.

Există şi UAT-uri în care cetăţenii au tratat cu o mai mare importaţă alegerile parlamentare. S-a întâmplat în comuna Hereclean, unde prezenţa la vot a depăşit 50%.

Din cei 3230 de cetăţeni cu drept de vot s-au prezentat la urne 1695 de persoane, ceea ce arată un procentaj de aproape 53%. Cum era de aşteptat, candidaţii de la UDMR au fost în preferinţele majorităţii cetăţenilor.

La Senat, Kovacs Irene a primit 1.003 voturi, ceea ce înseamnă un procent de 60%, în timp ce pentru Camera Deputaţilor, Seres Denes a strâns în comuna Hereclean 997 de voturi, un procentaj de 59,77%.

Rezultatele l-au mulţumit şi pe primarul Dobrai Francisc, care face parte din partidul UDMR şi se află la al patrulea mandat de primar al comunei Hereclean.

Primarul a evidenţiat faptul că în comuna Hereclean prezenţa la urne a fost mult mai numeroasă fiind mulţumit şi de acest aspect.

Dacă UDMR a câştigat detaşat în comuna Hereclean, să spunem că pe locul secund a fost Partidul Naţional Liberat, cu aproximativ 12%.

În ce priveşte următorul partid, PSD a strâns 179 de voturi la Camera Deputaţilor şi a fost pe locul 3, dar la Senat, pe poziţia a treia a fost Alianţa USR-PLUS, cu 168 de voturi, cu unul mai mult decât PSD.

În patru secţii de votare din comună, la Bocşiţa, Dioşod, Guruslău şi Panic, UDMR a câştigat, în timp ce la Badon, candidaţii Partidului Naţional Liberal au strâns cele mai multe voturi.

La secţia de votare din centrul comunal, Alianţa USR-PLUS a fost pe primul loc cu 72 de voturi (30.37%). Surpriza alegerilor parlamentare la nivel naţional a fost Alianţa pentru Unirea Românilor, care a strâns undeva la 10% din voturi.

În comuna Hereclean, acest partid nu a reprezentat un aşa mare interes, în condiţiile în care, atât la Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor a strâns doar 2,5% din voturi. 

“Le mulţumesc celor care duminică şi-au făcut datoria şi s-au prezentat la urne. Au dat dovadă de responsabilitate”.

Dobrai Francisc


Hereclean – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

UDMR                                                   – 997 voturi (59.77%)

Partidul Naţional Liberal (PNL)    – 200 voturi (11.99%)

Partidul Social Democrat (PSD)   – 179 voturi (10.73%)

Alianţa USR-PLUS                             – 159 voturi (9.11%)

Alţii                                                         – 140 voturi (8.39%)


Senat:

UDMR                           – 1.003 voturi (60.17%)

Partidul Naţional Liberal (PNL)       – 196 voturi (11.76%)

Alianţa USR-PLUS                         – 168 voturi (10.08%)

Partidul Social Democrat (PSD)     – 167 voturi (10.02%)

Alţii                                     – 133 de voturi (7.98%)


Cetăţeni cu drept de vot: 3.230

Numărul de voturi: 1.695 (52.48%)


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate