Connect with us

Social

Radu ȘERBAN – cetățean de onoare al Jiboului – și-a publicat memoriile

Profesor universitar la Cluj-Napoca, Radu Șerban a publicat recent un album – „Reamintiri”. Cartea este ca și o arhivă personală, în care autorul își arată sensurile și destinul creației sale

La editurile Limes (Florești, Cluj) și Caiete Silvane (Zalău) a apărut albumul „Reamintiri” al artistului vizual Radu Șerban. Autorul este un cetățean de onoare al orașului Jibou, profesor universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, coordonatorul (din 2012) al Simpozionului internațional de arte vizuale „Arta în grădină” de la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Cartea a apărut cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

„Prezentul album se dorește a fi începutul unei arhive personale, care cu siguranță va fi în timp dezvoltată și actualizată. Elaborarea și definitivarea albumului a implicat, desigur, timp și efort, dar sper ca destinatarii lui – persoanele avizate, iubitorii de artă și publicul larg – vor aprecia acest demers temerar al unui creator responsabil față de sine și față de sensurile și destinul creației sale. Graba, superficialitatea, efemeritatea sunt atribute ale vremurilor pe care le trăim. Trecerea noastră prin această lume trebuie, însă, să lase urme, pentru contemporani și pentru cei care vor veni. Ori, lucrările artiștilor înseamnă însăși viața lor”.

Radu ȘERBAN

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, împreună cu artistul Radu Șerban, autorul expoziției Continuum, care este deschisă pâna în data de 17 ianuarie pe simezele muzeului, invită elevii și studenții interesați de fenomenul artistic contemporansă participe la un concurs online, miza acestuia fiind albumul Radu Șerban | ReAmintiri, editat sub siglele editurilor Limes și Caiete Silvane. 
Versiunea online a albumului se poate urmări la adresa:
https://issuu.com/raduserban/docs/radu_serban_reamintiri

Lucrarea este o prezentare exhaustivă a creației artistului, organizată cronologic, cu peste 300 de imagini și cu texte ale autorului și ale mai multor critici de artă.

Cei care doresc să participe la acest concurs, sunt invitați să conceapă un text (de minim o pagină Word) în care să-și prezinte părerea personală, impresiile legate de expoziția deschisă la muzeu, cu accent pe elementele inedite care reies din ansamblul expozițional (conceptul general de panotare a expoziției, cicluri de lucrări, tehnici și medii utilizate de autor). 

Textele se vor expedia până la data de 20 decembrie 2020, prin e-mail, la adresa:

continuum.arte@gmail.com

Vă rugăm să includeți în email un număr de telefon pentru a putea fi contactați dacă vă veți afla printre cei trei căștigători!

Surse pentru documentare:

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social