Connect with us

Politică

Liberalii au câştigat detaşat alegerile la Someş Odorhei. REZULTATELE FINALE

Într-o comună considerată ani la rând fieful social-democraţilor, PNL a reuşit la alegerile parlamentare unul dintre cele mai bune scoruri din Sălaj. Astfel,liberalii au avut un scor de trei ori mai bun decât PSD!

Social-democratul Grigore Berinde a condus frâiele comunei Someş Odorhei, încă din anul 2000. În această toamnă, după o dominaţie de 20 de ani a PSD-ului, s-a schimbat macazul. Partidul Naţional Liberal a reuşit să câştige clar alegerile locale, astfel că inginerul Ioan Şandor – venit de pe listele PNL – a devenit noul primar. În plus, liberalii au viceprimar, este vorba de doamna Ramona Laura Bostan, dar şi majoritate în Consiliul Local!

Rezultatele bune de la locale s-au repetat şi la alegerile parlamentare, acolo unde candidaţii PNL au primit cele mai multe voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Astfel, “galben-albaştrii” au primit peste 55% dintre sufragii, în condiţiile în care candidaţii PSD au avut un procentaj mai mic de 20%!? Altfel spus, PNL a primit de trei ori şi ceva mai multe voturi decât rivalii de la PSD! La mare distanţă, pe locul trei se află Alianţa USR PLUS, cu un procentaj de aproximativ 6%.

Acum, comunitatea de pe Valea Someşului speră ca acei candidaţi  cărora le-a dat votul de încredere să îi reprezinte cu succes în Parlamentul României.

Totodată, cetăţenii comunei şi administraţia locală aşteaptă ca noii parlamentari să îşi îndrepte atenţia şi spre Someş-Odorhei, astfel încât proiectele de investiţii din comună să poată fi finanţate şi finalizate pentru creşterea nivelului de trai.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj, care a apărut miercuri, 9 decembrie, împreună cu Sportul Sălăjean.

Someş Odorhei – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

Partidul Naţional Liberal (PNL)     – 455 voturi (57.3%)

Partidul Social Democrat (PSD)     – 148 voturi (18.64%)

Alianţa USR-PLUS                            – 47 voturi (5.92%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 36 voturi (4.53%)

Alţii                                                     – 108 voturi (13.6 %)

Senat:

Partidul Naţional Liberal (PNL)     – 454 voturi (56.19%)

Partidul Social Democrat (PSD)     – 138 voturi (17.08%)

Alianţa USR-PLUS                            – 49 voturi (6.06%)

Partidul Mişcarea Populară (PMP)              – 45 voturi (5.57%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 41 voturi (5.07%)

Alţii                                                     – 122 voturi (15.1 %)

Cetăţeni cu drept de vot: 2.193

Numărul de voturi: 832 (37,53%)

“Le mulţumesc oamenilor pentru încrederea pe care au avut-o în mine şi în Partidul Naţional Liberalşi pentru mobilizarea de care au dat dovadă. Ne-am fi dorit o prezenţă mai mare la vot, dar din păcate, aşa a fost situaţia şi din cauza pandemiei nu s-a putut mai mult. În schimb, cei care au venit şi-au exprimat părerea despre ce ar fi mai bine şi despre direcţia în care vrem să mergem. Sperăm că parlamentarii din Sălaj să se uite cu atenţie şi spre comuna noastră. Sigur vom avea susţinere şi vom avea sprijin la dânşii cu orice problemă. Vom avea mai mare curaj, să cerem mai mult şi să ne putem finaliza proiectele pe care le avem de îndeplinit”.

Ioan Şandor – primarul comunei Someş Odorhei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Politică