Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici crede în Naţionala lui Burcea. “România poate termina Europenele onorabil”

Tehnicianul a făcut o analiză a parcursului României din grupă, unde “tricolorele” au pierdut cu Germania  şi Norvegia, dar au câştigat cu Polonia, rezultat care le-a ajutat să meargă în grupa principală. Fostul selecţioner este de părere că lipsa de omogenitate şi-a spus cuvântul la acest turneu, dar are încredere că România poate termina onorabil turneul final, cu o clasare în primele opt locuri


Chiar înaintea turneului final, România s-a confruntat cu o serie de probleme la nivel de lot. Nu s-a putut baza pe Crina Pintea, care a fost depistată cu COVID-19, înaintea plecării spre Danemarca, dar selecţionerul Bogdan Burcea nu a avut-o la dispoziţie nici pe extrema dreapta, Laura Moisă, depistată cu coronavirus chiar la sosirea delegaţiei României, în Danemarca.

În aceste condiţii, misiunea României a fost dificilă şi a pierdut primul joc cu Germania, la o diferenţă de trei goluri, (19 – 22). Chiar dacă a pornit mai greu şi meciul cu Polonia, România a reuşit să câştige cu 28 – 24, rezultat care a ajutat-o să se califice în grupa principală.

Luni, “tricolorele” au jucat cu Norvegia, favorita turneului, în faţa căreia, Cristina Neagu şi compania au ţinut piept până prin minutul 45. Ultimul sfert de oră a fost unul nefast şi România a pierdut cu 28 – 20, iar în aceste condiţii ajunge în grupa principală fără niciun punct.

Gheorghe Tadici, fostul selecţioner care în 2005 a obţinut argintul cu România la Campionatul Mondial a făcut o analiză a parcursului din grupă şi este de părere că lipsa de omogenitate a lotului îşi spune cuvântul la acest turneu.

“Nu putem să reproşăm ceva Naţionalei României, fiindcă echipa nu a avut măcar două-trei jocuri de pregătire înainte de Campionatul European. Practic, din februarie, ele nu au mai avut o pregătire comună şi asta s-a văzut.  România a început acest Campionat European lipsită de omogenitate. Într-o săptămână nu poţi să omogenizezi o echipă, mai ales că sunt jucătoare noi. Atât cât le-a ţinut puterile au jucat bine. Multe dintre ele au avut coronavirus şi au mers la lot, la câteva zile după ce au ieşit din carantină şi după o pauză de 14 zile.  Păcat de meciul cu Norvegia, fiindcă au fost 45 de minute bune. Cine nu a văzut meciul ar fi tentat să spună că Norvegia ne-a învins la scor, dar noi am fost în joc până spre final. Nu este nici Neagu în forma ei, dar aici este vorba de un sport de echipă. De aceea au fost convocate 18 jucătoare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Antrenorul de la HC Zalău consideră că acest Campionat European nu este compromis pentru România şi are încredere în Naţionala condusă de Bogdan Burcea. Tadici este de părere că “tricolorele” pot obţine cel puţin două victorii în grupa principală, iar România poate termina turneul final cu o clasare în primele opt locuri.

“Cred că vom câştiga minim două meciuri în grupa principală, dacă nu chiar toate trei.  Cu trei victorii jucăm pentru locurile 5 – 6, iar cu două ne vom bate pentru locurile 7 – 8. Putem termina acest turneu onorabil şi va fi bine dacă ne vom clasa în primele opt locuri”, spune Gheorghe Tadici.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL