Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău îşi asigură viitorul şi transferă un internaţional de juniori

Gruparea zălăuană l-a ochit pe orădeanul George Breban de la LPS Bihorul Oradea, component al Naţionalei României U17, cu care anul trecut a participat la Campionatul European

De la bun început, SCM Zalău şi-a propus să formeze o echipă cu cât mai mulţi jucători români. Astfel, în vară, sub Meseş au venit Liviu Rîpeanu, Mihai Coasă, Vlad Cuciureanu, Andrei Mihalescu, Mihail Mărgineanu şi Mihai Tarţa.

Conducerea a legitimat şi un junior de la Academia de Volei “Marius Lazăr”, pe Cristian Porumb, însă transferurile nu s-au oprit aici. Chiar şi după începerea campionatului, Zalăul a mai reuşit o achiziţie. De data aceasta e vorba de un transfer pentru viitor, e vorba de un voleibalist de doar 17 ani.

Este vorba de orădeanul George Breban care vine de la LPS Bihorul Oradea şi care e component al Naţionalei de juniori. Talentatul puştiu a fost remarcatul generaţiei sale, iar în anul 2019 s-a aflat şi în topul celor mai buni sportivi de la LPS Bihorul Oradea. Tot anul trecut, George Breban a participat cu Naţionala Românei U17 la Europene, fiind chiar căpitanul echipei.

Tânărul voleibalist a fost urmărit atent de către Marius Lazăr, secundul de la SCM Zalău, care l-a chemat în probe la echipa zălăuană. Bihoreanul se află de câteva zile la Zalău şi i-a convins rapid pe cei din conducere să îl oprească în lot, urmând ca cele două părţi să semneze un contract pentru următorii ani. Voleibalistul a jucat la juniori pe postul de centru, dar el poate să evolueze şi pe postul de secund.

Este un junior talentat şi ne-a convins rapid că este un jucător de viitor. Cred că în maxim doi ani poate ajunge la un nivel bun pentru Divizia A1.  Este un copi foarte talentat pe care l-a descoperit Marius Lazăr.  El are un contact foarte bun cu juniorii, fiind antrenor la lotul de cadeţi. Se pricepe foarte bine la juniori, fiind în fenomen”.

 Adrian Feher – managerul secţiei de volei de la SCM Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1