Connect with us

Social

Echipa medicală de pe elicopterul SMURD Jibou a salvat trei vieţi

Într-o misiune contra cronometru, piloţii jibouani şi un echipaj medical de la Cluj au reuşit să salveze trei pacienți aflați în stare critică, ce aveau nevoie urgentă de transplant de organe

“Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”. Sub acest slogan, Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. a postat un mesaj de mulţumire pentru două echipaje medicale pentru salvarea a trei vieţi.

Astfel, duminică, 6 decembrie, un echipaj de pe elicopterul SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical (POA) şi o echipă medicală a UPU SMURD Cluj au desfășurat o misiune aeromedicală specială, de prelevare și transport organe.

Intervenția aeromedicală s-a desfăşurat contra cronometru, de la Arad la București și Cluj-Napoca, organele fiind prelevate și transferate în timp util, pentru salvarea a trei vieţi. Este vorba despre trei pacienți aflați în stare critică, ce aveau nevoie urgentă de un ficat, respectiv de câte un rinichi.

Pentru reuşită, merită să scriem cu litere mari numele componenţii celor două echipaje: cei doi piloți militari din cadrul POA Jibou – cpt. GABRIEL IVAN şi Cpt. ALEXANDRU DRAGNE -, dar şi echipa medicală a SMURD Cluj, este vorba de medicul HORIA PLEŞA şi a asistentului ALEXANDRU GANA.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social