Connect with us

Actualitate

La Zimbor s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot din Sălaj!

Cu o prezenţă de peste 66 %, comuna Zimbor are cel mai bun procentaj în ce priveşte participarea cetăţenilor cu drept de vot la urne, fiind înregistrată o prezenţă aproape dublă faţă de media judeţeană! Totodată, Partidul Naţional Liberal a câştigat fără emoţii, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, pe locul 2 clasându-se USR-PLUS, în timp ce PSD s-a clasat doar pe locul 3


Comuna Zimbor este o comună micuţă, dar cu locuitori harnici şi primitori, cărora le pasă de comunitatea în care trăiasc.

Aşa se explică faptul că la alegerile locale din 27 septembrie s-au prezentat la vot peste 63 % dintre cetăţeni pentru a-şi arăta susţinerea faţă de primarul Gabriel Mureşan care a câştigat al patrulea mandat.

Cetăţenii din Zimbor au dat dovadă de implicare şi la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie şi s-au prezentat în număr mare la vot pentru a-şi desemna oamenii care să-i reprezinte în Parlamentul României. 

Aşa se face că în comuna Zimbor s-a înregistrat o prezenţă de 66,25 %, cea mai mare din judeţul Sălaj, media judeţeană fiind 36,93 %.

Aici, oamenii au încredere în candidaţii Partidului Naţional Liberal, nici nu avea cum să fie altfel, când în fruntea comunei se află un liberal care face treabă bună.

Astfel, PNL a câştigat la Zimbor, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, având procente destul de bune.

Cu 233 de voturi obţinute, adică un procent de 44,3 %, aproape dublu decât a obţinut locul doi, USR-PLUS. Candidaţii Partidului Social Democraţi au strâns doar  56 de voturi.

În ceea ce priveşte situaţia de la Senat, PNL este pe primul loc cu 247 de voturi, în timp ce USR-PLUS se află pe locul al doilea cu 146 de voturi. Şi aici, podiumul este ocupat de PSD cu 58 de voturi.

“Am avut o prezenţă bună la vot, în special în Sâncraiu Almaşului. Au fost cred că peste 150 de voturi pe listele suplimentare. Le mulţumesc celor care au votat, în special celor care au ales Partidul Naţional Liberal”, ne-a declarat Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor.

Cei care au deschis listele Partidului Naţional Liberal au fost Lucian Bode (Camera Deputaţilor) şi Bogdan Ilea (Senat). De altfel, după numărarea voturilor, Bode este sigur de locul său în noul Parlament.

În ceea ce priveşte celelalte trei mandate de deputat, precum şi cele două de senator, acestea se vor atribui la redistribuire.

Zimbor – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

Partidul Naţional Liberal (PNL)    – 233 voturi (44,3%)

Alianţa USR-PLUS                             – 142 voturi (27%)

Partidul Social Democrat (PSD)   – 56 voturi (10,65 %)

Partidul Mişcarea Populară (PMP)  – 31 voturi (5,89 %)

Alţii                                                        – 64 de voturi (12,17 %)

Senat:

Partidul Naţional Liberal (PNL)    – 247 voturi (46,52 %)

Alianţa USR-PLUS                             – 146 voturi (27,5 %)

Partidul Social Democrat (PSD)   – 58 voturi (10, 92 %)

Partidul Mişcarea Populară (PMP) – 30 voturi (5,65 %)

Alţii                                                        – 50 de voturi (9,42 %)

Cetăţeni cu drept de vot: 809

Total alegători prezenţi la urne: 536 (66,25 %)

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Știrile din Sălaj, care apare miercuri, 9 decembrie, împreună cu Sportul Sălăjean.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate