Connect with us

LUPTE LIBERE

Gheorghe Panc, după ce Casiana Tişea a devenit campioană naţională: “Ne-am dorit foarte mult această medalie”

Sportiva legitimată la CSS Zalău a reuşit să obţină medalia de aur la categoria 80 kg la Naţionalele desfăşurate în Constanţa


Secţia de lupte libere este cea mai prolifică de la CSS Zalău, iar luptătorii au dominat clasamentele de final de an a  celor mai buni sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar.

Chiar şi în vreme de pandemie şi fără o pregătire corespunzătoare, elevii lui Gheorghe Panc reuşesc rezultate excepţionale. La finele săptămânii trecute a avut loc Campionatul Naţional de cadeţi, competiţie ce s-a desfăşurat în Constanţa. 

CSS Zalău a deplasat un lot format de 12 sportivi, reuşind patru medalii, una de aur şi trei de bronz. Totodată, CSS Zalău a ocupat locul 5 în clasamentul pe echipe.

Cel mai bun rezultat a fost reuşit de Casiana Tişea, sportivă care a devenit campioană naţională la categoria 80 kg. Denisa Paşcalău (80 kg), Cristian Cobe (51 kg) şi Janos Chiorean (45 kg) au obţinut medaliile de bronz.

“Ne-am dorit foarte mult această medalie, pentru că sportiva este la ultimul an de cadeţi. Este un rezultat bun şi ne bucurăm că am reuşit să obţinem mai multe medalii”, ne-a declarat Gheorghe Panc.

Casiana Tişea este originară din judeţul Satu Mare, dar este legitimată la CSS Zalău din anul 2018. Gheorghe Panc îi pregăteşte un plan de pregătire, iar sportiva se pregăteşte în judeţul vecin.

“Casiana este din Satu Mare, ei acolo fac Greco-Romane. Pe această cale ţin să le mulţumesc antrenorilor Tudor Barbul şi Claudiu Blaga pentru sprijinul acordat în pregătirea sportive”, spune antrenorul de la CSS Zalău.

Gheorghe Panc spera să obţină medalia de bronz şi cu echipa, însă nu a putut fi realizat acest obiectiv, având în vedere că CSS Zalău nu a avut câte un reprezentat la fiecare categorie de greutate care să poată puncta.

Astfel, la categoria 48 kg, clubul sălăjean nu a avut niciun sportiv, iar la categoriilor 55 kg, 60 kg şi 65 kg, sălăjenii nu au reuşit să câştige niciun meci, sportivi neavând experienţa necesară.

Astfel, la categoria 48 kg, clubul sălăjean nu a avut niciun sportiv, iar la categoriilor 55 kg, 60 kg şi 65 kg, sălăjenii nu au reuşit să câştige niciun meci, sportivi neavând experienţa necesară.

De precizat este faptul că la această ediţie de Campionat Naţional au fost şapte echipe, acestea fiind împărţite în două serii, a câte patru, respectiv trei echipe.

CSS Zalău a făcut parte din grupa de trei, alături de Odorhei, cea care avea să devină campioană naţională şi echipa din Mangalia, care avea să obţină medalii de bronz. 

“Avem o echipă tânără şi suntem în primul an. Este foarte rar cazul în care o echipă devine campioană încă din primul an. Însă, anul viitor şi obiectivele noastre se vor schimba şi vor fi mai îndrăzneţe. De asemenea, mulţumim părinţilor pentru susţinere şi pentru că au fost de acord să-i lase pe copii, având în vedere că a trebuit să se testeze. Mulţumim doamnelor de la laborator de la Spitalul Judeţean pentru felul în care au fost trataţi”.

 Gheorghe Panc

În ambele meciuri, CSS Zalău a piedut la limită, scor 5 – 4. A fost ultima competiţie pentru luptătorii de la CSS Zalău în acest an.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in LUPTE LIBERE