Connect with us

Politică

USR PLUS anunță: sălăjeanul Dacian Cioloș trebuie să fie noul premier!

În replică, PNL spune că va face majoritate cu USR PLUS și alte câteva partide, exceptând PSD, și subliniează că noul prim ministru va fi tot Ludovic Orban

Conform rezultatelor de la exit-poll-uri, PSD și PNL să bat pentru primul loc la alegerile parlamentare din 6 decembrie, cele mai imprtante partide din România având undeva la 30% dintre sufragii. Încă nu știm în acest moment cine e pe locul 1, deoarece unele posturi TV dă PSD-ul pe primul loc, iar cele mai multe anunță că PNL a câștigat alegerile.

Cu toate acestea, este aproape clar: PNL va conduce Guvernul pentru următorii 4 ani, alături de alte câteva formațiuni politice, între care cea mai importată este Alianța USR PLUS (aproximativ 16 %).

Până să știm exact situația finală, USR PLUS a anunțat deja că este de acord să intre la guvernare, dar vrea să aplice propriul program, venind chiar și cu un nume de premier: sălăjeanul Dacian Cioloș!

În replică, Rareș Bogdan – prim-vicepredintele PNL – a subliniat faptul că liberalii o majoritate cu USR PLUS, dar a precizat că noul premier al României nu poate fi decât un liberal.

Noi am stabilit deja cine va fi această persoană, e vorba de Ludovic Orban, a menționat Rareș Bogdan.

Așadar, urmează zile de foc pentru stabilirea celei mai bune majorități, astfel încă noul Guvern să își poate pune în aplicare strategia pentru perioada 2020 – 2024.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică