Connect with us

FOTBAL

Zalăul poate reveni în Liga a II-a după mai bine de 15 ani!

SCM Zalău are o şansă importantă să prindă unul din cele două locuri care duc la barajul pentru eşalonul secund. În cazul în care ajunge la baraj şi reuşeşte promovarea, am putea revedea meciuri de Liga a II-a sub poalele Meseşului la mai bine de 15 ani distanţă de perioada în care Armătura evolua în liga secundă

Zalăul nu este un oraş cu mare istorie în fotbal, dar fiecare ne amintim cu drag de vremurile în care Armătura Zalău evolua cu brio în Liga a II-a, având prestaţii bune şi clasări în prima jumătate a clasamentului. Însă, din cauza unor probleme financiare, echipa a fost nevoită să se retragă din campionat la începutul sezonului 2005 – 2006, iar de atunci şi până în prezent, oraşul nu a mai avut o echipă în eşalonul secund.

A fost era FC Zalău, dar echipa condusă de Ioan Morar, după ce a promovat în 2008, a evoluat doar în Liga a III-a, până în sezonul 2016 – 2017, la finalul căruia s-a desfiinţat. Au urmat două sezoane în care Sălajul nu a avut nici măcar o echipă în “fotbalul profesionist”. Asta, până în vara lui 2019, când a luat fiinţă Sport Club Municipal Zalău, echipă care nu a avut un prim sezon tocmai reuşit în acest eşalon. Între timp, de la nicio echipă în Liga a III-a, judeţul Sălaj are în prezent două echipe în acest eşalon, după promovarea celor de la Sportul Şimleu Silvaniei.

Ambele echipe au avut un parcurs bun în acest sezon, iar la finalul turului, SCM Zalău este liderul Seriei a X-a din Liga a III-a şi are o şansă bună să încheie sezonul pe unul din cele două locuri care duc la barajul pentru promovarea în Liga a II-a.

Marius Pașca: Ar fi ideal pentru tot Sălajul ca echipa să promoveze

Ar fi un real succes dacă acest lucru se va întâmpla, fiind o promovare istorică, la mai bine de 15 ani distanţă de momentul în care Armătura Zalău reprezenta judeţul în acest eşalon. 

Sigur, este puţin prematur să discutăm despre Liga a II-a, încă de acum, dar având în vedere condiţiile bune de la SCM Zalău şi lotul valoros pe care îl au la dispoziţie Marius Paşca şi Alexandru Pop, pare că Zalăul are o şansă bună să promoveze.

“Ideal ar fi să ajungem la baraj şi să promovăm, dar până atunci mai sunt opt etape. Se mai pot întâmpla multe pentru că mai sunt 24 de puncte în joc şi este prematur să dăm verdicte. Avem o şansă mare să terminăm pe unul dintre locurile de baraj şi cu puţină atenţie şi mobilizare, putem ajunge acolo. Ar fi ideal pentru tot Sălajul ca echipa să promoveze, iar Zalăul să aibă din nou o echipă în Liga a II-a, după o pauză de mai bine de 15 ani. Ar fi o performanţă extraordinară pentru noi”.

Marius Paşca

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL