Connect with us

DIVIZIA A1

Bogdan Tănase a preluat o echipă de fete

După ce în sezonul 2019 – 2020 a pregătit o echipă cu pretenţii din Divizia A1, care între timp s-a desfiinţat, fostul antrenor de la Volei Municipal Zalău a luat-o de la zero şi a mers în Divizia A2, unde antrenează o echipă de volei feminin, ACS Volei Turda “Cristina Pîrv”


Jucătorii şi antrenorii de la Volei Municipal Zalău au fost trataţi cu indiferenţă în sezonul trecut, când au fost lăsaţi cu mari restanţe financiare. Echipa s-a retras din Divizia A1, iar toţi componenţii echipei au plecat spre alte echipe. Mulţi jucători au ales să joace tot în Divizia A1, la Dinamo, Steaua  sau SCMU Craiova, dar antrenorul Bogdan Tănase a luat o decize surprinzătoare. A decis să o ia de la zero şi a mers în Divizia A2 unde va antrena o echipă de volei feminin.

ACS Volei Turda “Cristina Pîrv” manageriată de cea mai valoroasă jucătoare de volei din România din toate timpurile are planuri măreţe şi îşi propune promovarea în Divizia A1. Proiectul pare unul îndrăzneţ, iar ACS Volei Turda, care este susţinută şi de Primăria Turda vrea să pună bazele pe cât mai multe jucătoare din zonă.

La propunerea venită din partea Cristinei Pîrv, Bogdan Tănase s-a alăturat proiectului şi a devenit antrenor principal. Tehnicianul care a pregătit-o pe Volei Municipal Zalău se află în faţa unei provocări, deoarece în cariera sa nu a mai pregătit o echipă de fete.

“Pentru mine, să antrenez fete este o noutate, dar e o provocare pe care am acceptat-o cu mare plăcere. Am venit să ajut o fostă mare glorie a voleiului care are curajul să investească în voleiul românesc. Îmi place foarte mult proiectul şi am decis să mă implic pentru a putea readuce voleiul turdean în prima ligă şi de ce nu, în Cupele Europene. Principalele noastre obiective sunt promovarea în Divizia A1, dar şi a sportivelor locale, a turdencelor”, spune Bogdan Tănase.

Antrenorul este încântat de colaborarea cu Cristina Pîrv şi consideră că a găsit la Turda un grup frumos, bine închegat, de sportive dornice să muncească.

“Colaborarea noastră este una foarte bună. Cristina este o profesionistă. A renunţat la o carieră impresionantă în volei, pentru a se axa pe o carieră de manager, lucru pe care îl face de asemenea excelent. Secretul ei constă în faptul că este o comunicatoare foarte bună. Este un nume mare, mă bucur că se implică în promovarea voleiului, atât aici, la Turda, cât şi în cadrul Academiei de Volei Pîrv11, pe care a înfiinţat-o la Cluj”, spune Bogdan Tănase.

Bogdan Tănase a mai antrenat în Divizia A1 la masculin pe “U” Cluj şi Steaua Bucureşti. A fost  secundul reputatului Stelian Moculescu la VfB Friedrichshafen cu care a cucerit campionatul în Germania, iar în cariera sa a mai pregătit naţionala Ungariei şi naţionala de junori a Austriei. Ca şi antrenor a obţinut medalia de bronz în România, în 2018, când era pe banca Stelei.

“Mă bucură foarte mult faptul că Bogdan Tănase a acceptat să fie antrenorul nostru principal. Încă din cadrul primelor discuţii pe care le-am avut, mi-am dat seama că împărtăşim aceleaşi valori, idei, strategii, astfel că am ştiut că din momentul în care vom bate palma, echipa va fi în cele mai bune mâini. Iar antrenamentele avute până în prezent mi-au demonstrat că nu m-am înşelat. Bogdan a luat rapid pulsul echipei şi muncim împreună pentru a ne atinge obiectivele. Îi admir profesionalismul şi dăruirea, lucruri care se văd în cadrul fiecărui antrenament. Ştie să se impună în faţa fetelor, dar şi să le înţeleagă atunci când e nevoie”, susţine preşedintele ACS Volei Turda, Cristina Pîrv.

ACS Volei Turda face parte din Seria Vest a Diviziei A2, alături de CSU Oradea, CSM Timişoara, CSU Politehnica Timişoara, SCMU Craiova şi CSM Sighetu Marmaţiei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1