Connect with us

Actualitate

Septimiu Ţurcaş a DEMISIONAT din funcţia de primar al oraşului Şimleu Silvaniei!

După ce a primit verdictul de la Curtea de Apel Cluj, edilul şi-a dat demisia din funcţia de primar, anunţând oficial printr-o postare publicată pe facebook


Septimiu Cătălin Ţurcaş a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins apelul edilului la condamnarea primită de la Tribunalul Maramureş.

Edilul din Şimleu Silvaniei este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În aceeaşi zi în care a primit sentinţa definitivă, Septimiu Ţurcaş a anunţat printr-o postare pe facebook că îşi dă demisia din funcţia de primar şi spune că dacă ar putea da timpul înapoi, ar proceda la fel.

“Dragi șimleuani,

​Prezenta este ultima mea intervenție din postura de primar al orașului Șimleu Silvaniei. Am luat la cunoștință decizia Curții de Apel Cluj de a-mi respinge apelul formulat după prima instanță, în consecință îmi depun demisia din funcția de primar și aștept ca domnul prefect și Consiliul Local al orașului Șimleu Silvaniei să ia act de aceasta.

​În legătură cu motivul condamnării, vă mărturisesc că dacă aș avea ocazia să mă întorc în timp aș proceda la fel. Judecătorii m-au găsit vinovat pentru că în anul 2008, când trebuia de urgență să identificăm un teren pentru construcția blocului ANL de lângă stadion, primăria a cumpărat acest teren cu suprafața de 1000 m2 (10 ari) cu 35 000 Lei (aproximativ 10.000 Euro la cursul de atunci). Rămân în urma acestei condamnări câteva apartamente de care se bucură în prezent tinere familii din orașul nostru.

​M-am străduit să dezvolt orașul, lucru demonstrat de proiectele care s-au dus la bun sfârșit și care urmează să fie implementate în continuare. Azi avem proiecte europene semnate în valoare de 16 milioane de Euro și sunt convins că acestea vor fi finalizate cu succes de cei care vor conduce orașul.

​Sunt onorat de faptul că mi-ați acordat votul și încrederea de cinci ori consecutiv și vă sunt profund recunoscător pentru susținerea și ajutorul pe care mi le-ați acordat atâția ani de zile! Pentru mine a fost cea mai mare onoare să fiu primarul vostru.

Cu aleasă considerație,

Septimiu Cătălin Țurcaș”.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate