Connect with us

TENIS

Eric Verdeş, convocat la lotul naţional al României!!!

Tenismenul sălăjean face parte din lotul naţional de juniori şi în următoarea perioadă va participa la o Evaluare la Centrul Naţional de Tenis al FRT


Am avut onorea să prezentăm povestea lui Eric Verdeş, puştiul care prin rezultatele sale în lumea tenisului de câmp a devenit un “ambasador” al Sălajului, am putea spune.

Pe zi ce trece, sportivul care a început să practice “sportul alb” la CSM Zalău a progresat tot mai mult, iar pentru a trece la următorul nivel a considerat că ar fi oportun un transfer în judeţul Cluj, la TC Winners, acolo unde se antrenează sub comanda lui Adrian Szabo.

În Sălaj, Eric s-a pregătit cu antrenorul Constantin Carp, dar şi cu Bogdan Cuceu, cei trei având fiecare partea lui pentru dezvoltarea sportivului.

Schimbarea de club se pare că a fost una oportună pentru Eric Verdeş, având în vedere faptul că tenismenul tocmai a fost convocat la lotul naţional de juniori (18 ani). Sălăjeanul va participa la data de 20 decembrie la o evaluare la Centrul Naţional de Tenis al Federaţiei Române de Tenis.

Evaluarea va fi efectuată de antrenorii federali Andrei Mlendea şi Gabriel Moraru.

Să spunem faptul că această convocare la lotul naţional confirmă faptul că Eric Verdeş este fără doar şi poate pe drumul cel bun, iar viitorul strălucit pe care i-l prevedea antrenorul încă de acum câţiva ani se apropie tot mai mult. Constantin Carp rămâne încrezător în fostul său elev, cu care se întâlneşte în weekend-uri, la Baza Sportivă Transilvania Tenis Club, acolo unde prof. Ştefan Andrei Welther îi oferă gratuitate lui Eric Verdeş.

“Consider că Eric Verdeş poate să depăşească performanţele reuşite de Ionuţ Beleleu”, spune Constantin Carp.

Ionuţ Beleleu este ultimul tenismen sălăjean care a fost convocat pentru lotul naţional la această categorie de vârstă. Beleleu a fost ultimul tenismen de valoare al Sălajului, acesta reuşind să obţină puncte şi în circuitul ATP.

În ceea ce îl priveşte pe Eric Verdeş, tânărul tenismen evoluează atât în competiţii din calendarul FRT, cât şi în competiţii de rang ITF. De altfel, dorinţa sa pentru anul următor este să participe la cât mai multe turnee ITF.

“Mă bucur că fac parte din lot, dar nu am avut acest obiectiv, ci a venit pur şi simplu. Obiectivul meu este să particip cât mai repede la turnee futures, dar momentan nu am avut acces nici în calificări deoarece din cauza pandemiei sunt puţine turnee de acest gen şi se intră după clasamentul ATP.  Luna aceasta mă antrenez la Cluj şi la sfârşitul lunii voi face un cantonament doar de pregătire fizică, alături de preparatorul fizic Dan Tudorache. Din luna ianuarie m-am înscris la turnee Futures şi aştept să intru în clasamentul naţional de seniori sau dacă nu, voi juca în continuare la ITF Juniors”.

Eric Verdeş

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS