Connect with us

DIVIZIA A1

Un jucător de la SCM Zalău, convocat la Naţionala Ungariei

Trăgătorul secund – David Csanad – a fost chemat la naţionala ţării sale, care în luna ianuarie va susţine meciurile de calificare pentru Europeanul programat în anul 2021

Aflat în plin campionat cu SCM Zalău, David Csanad a primit o veste bună de la naţionala ţării sale, fiind convocat pentru meciurile din preliminariile Campionatului European.

Astfel, după ultimul turneul din acest an, programat în perioada 11 – 13 decembrie, voleibalistul se va prezenta la reunirea naţionalei ţării sale. Ungaria face parte din Grupa G, alături de Belarus, Portugalia şi Norvegia şi în ianuarie va juca pentru calificarea la turneul final ce se va disputa în 2021, în patru ţări, Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda.

În doar 9 zile, Ungaria va disputa toate cele şase jocuri din preliminarii, tur-retur cu Norvegia, Belarus şi Portugalia. Primul joc va avea loc pe 8 ianuarie, iar ultimul se va disputa în 17 ianurie. Meciurile din tur se vor disputa sub forma unui turneu, în Ungaria, în perioada 8 – 10 ianuarie, iar al doilea turneu, cel care programează jocurile din retur, vor avea loc în perioada 15 – 17 ianuarie, în Portugalia.

David Csanad este component al echipei naţionale a Ungariei, pentru care a jucat la toate nivelurile (juniori, tineret şi seniori), iar în 2019 a fost declarat cel mai bun voleibalist din Ungaria. Maghiarul a mai evoluat în România, la Steaua şi Explorări Baia Mare, iar cu Zalăul a semnat un contract până în iarnă.

În ianuarie şi România are meciuri în preliminariile Campionatului European

Pauza dintre turul şi returul Diviziei A1 va fi mai lungă în acest sezon, deoarece în luna ianuarie se joacă meciurile din preliminariile Campionatului European şi este o perioadă dedicată naţionalelor.

Şi “tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu au şase meciuri în preliminarii. Primele trei le vor susţine în Slovacia, în perioada 7 – 9 ianuarie, în cadrul primului turneu, iar al doilea turneu, este programat în perioada 15 – 17 ianuarie, în România.

Naţionala României este într-o grupă cu Slovacia, Elveţia şi Albania. La finalul celor şase etape, câştigătoarele celor şapte grupe se califică la turneul final, la fel şi cele mai bune cinci clasate de pe locurile 2.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1