Connect with us

TENIS DE CAMP

Ioana Lung face senzaţie şi câştigă încă un turneu la categoria 18 ani!

Tenismena a avut o comportare deosebită la Trofeul Aqua Carpatica de la Braşov şi a reuşit să câştige al doilea turneu din acest an la categoria 18 ani, deşi are doar 15 ani. Pregătirea bună de la Transilvania Tenis Club îşi spune cuvântul, astfel că Ioana se bucură de o ascensiune în carieră şi confirmă că este una dintre marile speranţe ale tenisului sălăjean

 Ioana Lung se remarcă atât pe plan sportiv, cât şi pe plan personal. Este una dintre cele mai promiţătoare tenismene pe care le propune judeţul Sălaj în prezent, fiind totodată şi o elevă eminentă, dovada acestui fapt fiind media 10 obţinută la Evaluarea Naţională.

 Pe plan sportiv, prof. Ştefan Andrei Welther se implică activ în dezvoltarea sportivei, astfel că Ioana Lung se antrenează în mod gratuit la Baza Sportivă Transilvania Tenis Club, antrenamentele eficiente, munca şi dăruirea fiind ingredientele care o ajută să urce în clasamentul naţional.

Deşi are doar 15 ani, Ioana Lung a început în ultima vreme să joace la categoria 18 ani, având rezultate din ce în ce mai bune. A fost finalistă la Cupa Universităţii de la Alba-Iulia, după care s-a remarcat la Cupa Muhlbach, competiţie pe care a câştigat-o.

La finele săptămânii trecute, sportiva a reuşit un nou rezultat important. Ioana Lung a participat la categoria de vârstă 18 ani la Trofeul Aqua Carpatica, desfăşurat la Braşov.

N-a fost cap de serie, astfel că a avut parte de un adversar dificil încă din primul tur, astfel că s-a văzut nevoită să se dueleze cu favorita numărul 3, Daria Săvulescu, de la Dinamo Bucureşti. 

Însă, sălăjeanca noastră a făcut un meci mare şi nu i-a dat nicio şansă adversarei, pe care a învins-o uşor în două seturi, 6 – 2, 6 – 1. A urmat meciul cu Anca Isac, sportivă pe care Ioana Lung a învins-o de asemenea în două seturi, 6 – 3, 6 – 1, pentru o calificare în semifinalele competiţiei.

Se pare că sălăjencei i-a priit aerul de sub Tâmpa şi a trecut şi de Daria Pastoric, pe care a învins-o cu 6 – 4, 6 – 1. Ajunsă în marea finală, Ioana Lung spera să câştige al doilea turneu la categoria 18 ani din acest an, iar pentru asta, trebuia să o învingă pe Antal Rebeka, sportivă în faţa căreia a pierdut la Naţionalele din vară. Ioana a început mai greu şi a pierdut primul set, scor 3 – 6. Mult mai motivată şi dornică să se întoarcă acasă doar cu marele trofeu, Ioana a făcut senzaţie în următorul set şi s-a impus cu 6 – 4. A urmat super tie-break-ul, unde sălăjeanca noastră a fost mai precisă, fapt pentru care s-a impus cu 10 – 8 şi a câştigat astfel trofeul pus în joc. Este al doilea turneu pe care îl câştigă în acest an la cateogoria 18 ani, deşi Ioana are doar 15 ani.

Potenţial are, beneficiază de condiţii deosebite pe cea mai modernă bază sportivă de tenis din judeţ, Transilvania Tenis Club, sub îndrumarea unui staff tehnic din care, printre alţii, fac parte Andrei Brisc şi Thomas Florean, astfel că ascensiunea Ioanei va continua, sportiva fiind una dintre marile speranţe ale tenisului din judeţul Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS DE CAMP