Connect with us

HANDBAL

Pauză prelungită în Liga Naţională de handbal feminin. Următoarele jocuri doar peste două luni!

Sezonul 2020 – 2021 devine unul haotic, în condiţiile în care primele şase etape s-au disputat într-o lună de zile, iar următoarele trei runde vor avea loc în cadrul unui turneu ce este preconizat să se dispute doar la finalul lunii ianuarie

Pandemia de coronavirus a afectat sezonul trecut, care s-a întrerupt în luna mai şi nu s-a mai reluat. Restricţiile aflate în vigoare au dat peste cap şi startul sezonului 2020 – 2021, care trebuia să înceapă la finalul lunii august. Federaţia Română de Handbal a tot amânat debutul şi abia la mijlocul lunii octombrie s-a dat  startul competiţiei, însă sub o altă formă decât cea obişnuită. S-a renunţat la etapele săptămânale şi s-a optat pentru turnee.

Primul turneu a programat o singură etapă, după care în turneul al doilea s-au jucat patru runde.

Ultimul turneu a programat tot o rundă şi s-a disputat în urmă cu două săptămâni, la Bucureşti. Practic, toate cele şase etape s-au disputat pe parcursul unei luni, dar acum, echipele sunt nevoite să facă o altă pauză îndelungată, de două luni. Reluarea campionatului este preconizată abia pe finalul lunii ianuarie, cu etapa a VII-a. Potrivit scenariului pregătit de Federaţia Română de Handbal, Liga Naţională va continua tot sub formă de turnee, care de data aceasta nu va mai cuprinde o singură etapă, doar câte trei runde sau chiar patru.

Conform programului afişat pe site-ul frh.ro, Liga Florilor se va relua pe 28 ianuarie, cu meciurile din etapa a VII-a. Va fi un turneu cu trei runde, care se va termina pe 31 ianuarie. În cadrul acestui turneu, HC Zalău urmează să joace cu SCM Craiova şi Dacia Mioveni. Ar fi trebuit să joace şi cu Crişul Chişineu-Criş, însă gruparea din judeţul Arad a anunţat că se retrage din campionat din cauza problemelor financiare.

În condiţiile în care campionatul este întrerupt până la finalul lunii ianuarie, toate echipele au intrat în vacanţă. Şi jucătoarele de la HC Zalău au fost lăsate libere după partida cu “U” Cluj, dar ele vor reveni la pregătire începând de săptămâna viitoare.

HC Zalău va relua antrenamentele fără cele două jucătoare care au fost convocate la Naţionala României pentru Campionatul European din Danemarca. De la începutul săptămânii, Alexandra Severin şi Alexandra Dindiligan au ajuns la Bucureşti, unde lotul României a început pregătirile pentru turneul final.

Doar şase etape s-au disputat din turul Ligii Naţionale, iar în condiţiile date programul devine mult mai încărcat în 2021, când trebuie să se dispute celelalte 24 de runde! Toate sunt preconizate a avea loc sub formă de turnee, însă situaţia se poate schimba şi există şi varianta revenirii la etape săptămânale din retur, dacă situaţia epidemiologică o va permite.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL