Connect with us

Politică

Guvernul PNL distruge educația și sistemul de valorificare al produselor românești

Au abandonat total educația, ținând școlile închise pentru elevi și deschizându-le pentru alegeri și au pedepsit aspru producătorii români, închizând piețele care funţionau în spații închise.

Partidul Social Democrat are un Plan de guvernare pentru familiile care muncesc, pentru sănătatea lor, pentru locurile lor de muncă, pentru copiii lor!

Suntem pregătiți să le oferim românilor soluții coerente pentru educație:

1) ŞCOLI INTELIGENTE PENTRU COPII INTELIGENŢI: Asigurarea resurselor materiale digitale (laptopuri/tablete, conectare internet), realizarea unui sistem integrat de eLearning bazat pe o platforma open-source, cu facilități de videoconferință incluse, înființarea ”Platformei națională digitală a educației” (manuale în format digital, catalogul virtual, alte resurse de învățare și posibilități de evaluare).

2) NETFLIX EDUCAȚIONAL ROMÂNESC – realizarea unei Platforme educaționale digitale multimedia și a unei Biblioteci virtuale multimedia în colaborare cu Televiziunea Română, destinate elevilor, cadrelor didactice și familiei.

3) PROGRAMUL NAȚIONAL „ȘCOALA CU PROGRAM PRELUNGIT” – Înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16,00, oferind astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi posibilitatea de a servi o masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.

4) PROGRAMUL NAȚIONAL DE SPRIJIN AL ELEVILOR – BURSE – Instituirea unui nou tip de bursă, “bursa de asistenţă socială”, având un cuantum de 1.000 RON/lunar, pentru copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, cu condiția ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat. Asigurarea unor burse minime pentru elevi:

o bursa socială: lunar, 40% din salariul minim net pe economie – 550 lei/lună;

o bursa de studiu: lunar, 32,5% din salariul minim net pe economie – 450 lei/lună;

o bursa de merit: lunar, 35% din salariul minim net pe economie – 470 lei/lună;

o bursa de performanță: lunar, 37,5% din salariul minim net pe economie – 500 lei/lună.

Garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.

5) MODERNIZAREA DISCIPLINELOR ȘCOLARE PENTRU UN ÎNVĂȚĂMÂNT FUNCȚIONAL

o Reconfigurarea programelor școlare din perspectiva aplicabilității practice a acestora, cu asigurarea predării integrate.

o Introducerea „disciplinelor pentru viață”: educație pentru stil de viață sănătos, educație economică și antreprenorială, educație juridică, educația dreptului muncii etc.

o Reconfigurarea numărului de ore alocat unei discipline de studiu, ca urmare a predării integrate de cadre didactice cu specializări din aceeași arie curriculară.

o Modificarea procesului de evaluare – se realizează în echipă multidisciplinară și stă la baza consilierii și orientării în carieră.

Susținem importanța “Produselor proaspete pe masa românilor”, iar din Programul de Guvernare fac parte următoarele soluții pentru agricultura româneasacă:

  • Susținere corectă și eficientă a sectorului agroalimentar
  • Investiții durabile în sectorul agroalimentar
  • Produse românești de calitate
  • Consolidarea producției autohtone pentru asigurarea veniturilor stabile
  • Cadrul legislativ coerent

Solicităm Guvernului PNL să deschidă școlile și să lase producătorii să își vândă produsele agricole în halele agroalimentare, cu respectarea regulilor privind sănătatea publică.

Organizația PSD Sălaj

(P.)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică