Connect with us

FOTBAL

S-a stins o legendă. Diego Maradona urcă în cer să înscrie în Poarta Raiului

Anul 2020 a fost un an diferit, un an în care cu toţii am avut trăiri pe care nu le-am mai simţit niciodată, anul în care sportul a pierdut două legende.

Era începutul anului, spre sfârşitul lunii ianuarie, în 26 mai exact.

A fost o zi liniştită, o zi normală, o zi care pentru mine avea să se termine într-un mod în care nu mi-am imaginat vreodată. Seara, am ajuns acasă şi am aflat o veste care pur şi simplu m-a şocat, Kobe Bryant nu mai era.

Da, legenda baschetului mondial şi unul dintre cei mai buni jucători din istorie a decedat la vârsta de 41 de ani, plecând mult prea repede dintre noi.

A urmat pandemia asta nenorocită care a pus lacăt pe sportul mondial, iar în această seară, am avut parte de un alt şoc.

Încă un zeu al sportului a trecut în nefiinţă.

Diego Armando Maradona s-a stins din viaţă la vârsta de 60 de ani.

N-am crezut, pentru că pe internet circulă o mulţime de aberaţii, dar din păcate a fost adevărat. El Pibe d’Oro a murit acasă, la Tigre în Argentina, acolo unde se afla în recuperare după intervenţia chirurgicală suferită pe creier în această lună.

Deşi operaţia a avut succes şi semnele erau bune, Diego a suferit un stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

Despre Diego sunt multe de zis.

Chiar dacă din păcate nu am avut şansa să-l urmăresc decât pe înregistrări sau pe youtube, eleganţa sa, stilul său de joc, “nebunia sa”, driblingul său inconfundabil în care parcă avea mingea lipită de şireturi m-a făcut să-l îndrăgesc şi să mă îndrăgostesc de jocul său.

Am încercat să-l copiez, dar nu se poate, nu pentru că nu mă scotea talentul din casă, ci pentru că Diego era unic şi inegalabil, fapt pentru care mulţii îl consideră cel mai bun din istorie.

Mie nu îmi place să fac comparaţii şi consider că fiecare a fost bun în “vremea” lui, dar astăzi, fotbalul şi-a pierdut un zeu…

A fost marele Pele, pe urmă Maradona, iar în prezent Messi sau Ronaldo, cert e că mai bine am înceta să îi tot comparăm şi ne bucurăm cât încă îi mai avem în viaţă pentru că viaţa aceasta este imprevizibilă, iar după ce ne naştem, nu vom şti niciodată ce ne rezervă viitorul.

Cât despre trofeele sale… ce să mai, Diego Maradona a condus Argentina spre titlul mondial în 1986, iar la Napoli a fost cel mai iubit dintre napoletani, după ce i-a condus pe albaştri spre două titluri în Serie A, la care se adaugă şi o mulţime de titluri de golgheteri.

În carieră a jucat pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, FC Sevilla şi Newell’s Old Boys.

Pe 30 octombrie, legendarul fotbalist a împlinit 60 de ani…

Odihneşte-te în pace, don Diego (1960 – 2020)!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL