Connect with us

FOTBAL

Fotbalul amator dat uitării. Pauză forţată de aproape 9 luni

La nivel de Liga a IV-a şi Liga a V-a Sălaj nu s-a mai jucat un meci din 8 martie, iar sutele de practicanţi ai “sportului rege” au de suferit în continuare, deoarece pauza forţată va mai continua până în primăvară, când se speră la o revenire la normalitate. În tot această perioadă au existat tot felul de variante pentru reluarea activităţii la acest nivel, dar toate s-au transformat în speranţe deşarte


Fotbalul la amatori a fost pus sub lacăt. E o situaţie generală, deoarece aproape în toate judeţele, Liga a IV-a şi Liga a V-a, dar şi competiţiile pentru copii şi juniori au fost trase pe linie moartă din martie!

S-a jucat Liga a IV-a la Braşov şi Hundeoara, acolo unde câteva echipe au putut respecta cerinţele protocolului medical, care prevede testarea obligatorie tot la două săptămâni.

Acest lucru nu s-a putut şi în Sălaj, un judeţ mai mic, cu posibilităţi financiare mai restrânse din partea majorităţii echipelor. Astfel, în Sălaj, pauza fără fotbal în Liga a IV-a şi Liga a V-a a ajuns la aproape 9 luni de zile.

În tot această perioadă au existat tot felul de variante pentru reluarea activităţi la acest nivel, dar toate s-au transformat în speranţe deşarte.

Tot speranţe deşarte au fost şi acele afirmaţii ale ministrului Ionuţ Stroe, care spunea ca vor fi certificate  teste rapide în valoare de 5 euro, care vor fi disponibile în câteva zile.

Au trecut deja câteva săptămâni de la declaraţiile ministrului şi nimic nu s-a întâmplat. Cert este că pauza forţată va mai continua cel puţin până în primăvară, când se va face un an de zile fără sport la amatori, astfel că urmările acestei lungi perioade de inactivitate poate avea multe efecte negative.

O recunosc şi cei implicaţi în mod direct în activitatea sportului la nivel de amatori, în speţă AJF Sălaj, care organizează competiţiile judeţene de fotbal, unde sunt angrenate în jur la 50 de echipe.

“Este o perioadă foarte dificilă pentru cei implicaţi în fenomen, însă cred că măsurile de relaxare puteau să fie mai permisibile, astfel încât să nu se ajungă aici. Pe multe echipe şi asociaţii le-a oprit participarea în competiţii acel test care este foarte costisitor. Din acest motiv s-au ratat multe competiţii pe parcursul anului 2020, care erau în calendarul AJF Sălaj. În această perioadă am primit zeci de telefoane de la delegaţii echipelor care au tot sperat că vom putea da drumul  la competiţii, însă din păcate măsurile de relaxare au întârziat să apară”.

 Leontin Moga, secretarul de la AJF Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL