Connect with us

HANDBAL

Alina Czeczi, în grupele EHF European League cu Dunărea Brăila

Handbalista din Zalău şi-a trecut în palmares o altă performanţă notabilă şi a ajuns în grupele competiţiei europene, după ce Dunărea Brăila a eliminat-o pe titrata Viborg


Performanţă notabilă pentru Dunărea Brăila, care a dat peste cap toate calculele hârtiei şi a eliminat-o pe Vigor din turul III al European Handball League. Deşi a avut în faţă o echipă titrată din Danemarca, o fostă câştigătoare a Ligii Campionilor, Dunărea Brăila a făcut două meciuri mari.

Ambele s-au disputat la Brăila, dar cu toate acestea Viborg a fost favorită. În primul joc, Brăila s-a impus cu 26 – 24, iar în al doilea a reuşit o victorie mai clară, la patru goluri diferenţă, scor 32 – 28.

Echipa lui Neven Hrupec a ajuns între cele mai bune 16 echipe ale competiţiei cu scorul de 58 – 52 la general.  La această performanţă a contribuit şi zălăuanca Alina Czeczi care a jucat în ambele partide, iar în primul joc a marcat un gol. Alina Czeczi joacă la Dunărea Brăila din 2013, echipă la care are rezultate notabile. 

A cucerit o medalie de argint în 2017 şi o medalie de bronz în 2014, iar în sezonul 2018 – 2019 a fost golghetera Ligii Naţionale, marcând 180 de goluri pentru Dunărea Brăila.

Dunărea Brăila s-a alăturat altei echipe româneşti, Minaur Baia Mare, care era calificată direct în grupele European Handball League.

Cele 16 echipe vor fi împărţite în patru grupe de câte patru, iar la finalul jocurilor din grupă, primele două clasate se vor califica în sferturi. Partidele din această fază se vor desfăşura în perioada 9 – 21 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL