Connect with us

FOTBAL

Arbitrul Alexandru Turian, 10 pe linie!

Asistentul zălăuan a avut o perioadă excelentă în prima parte a sezonului din Liga a III-a şi a arbitrat în toate cele 10 etape! În plus, sălăjeanul a mai fost  delegat şi la un joc restant, astfel că în doar două luni, a bifat nu mai puţin de 11 partide


Pregătire, seriozitate şi prestaţii bune în teren, sunt ingredientele succesului şi în arbitraj.

Aceste aspecte le stăpâneşte foarte bine arbitrul zălăuan Alexandru Turian, care înregistrează o premieră în cariera sa.

La doi ani de la promovarea în Liga a III-a, asistentul zălăuan a ajuns să fie un arbitru respectat la acest nivel. În această toamnă a avut o perioadă excelentă şi a arbitrat în toate cele 10 etape.

Plus de asta, Alexandru Turian a mai fost delegat şi la un joc restant, astfel că în doar două luni a bifat nu mai puţin de 11 meciuri la acest nivel.

“În primul rând mă bucur că am fost sănătos. Rezultatele bune care le-am avut la testările din vară au contat, la fel şi prestaţiile pe care le-am avut la aceste jocuri. Este cea mai bună perioadă de când sunt arbitru în Liga a III-a şi nu pot  decât să fiu încântat, fiindcă am arbitrat 11 meciuri în două luni”, ne-a declarat Alexandru Turian.

Potrivit protocolului medical emis de FRF, pentru a putea oficia la aceste jocuri, arbitrul zălăuan a fost nevoit să se testeze pentru coronavirus, tot la 14 zile.

A efectuat cinci testări, dar de fiecare dată a avut rezultat negativ. Sălăjeanul are aproape 40 de meciuri arbitrate în Liga a III-a şi are în plan ca în cel mai scurt timp să facă pasul în lotul arbitrilor de Liga a II-a.

“În această perioadă de pauză mă voi pregăti cât mai bine, astfel că la următoarele testări să îmi depăşesc rezultatele din vară. Îmi propun să ajung în lotul arbitrilor de Liga a II-a. M-am axat pe arbitraj şi vreau să ajung cât mai sus. Aştept să se organizeze examenul pentru Liga a II-a şi voi participa”, spune asistentul zălăuan.

CSM Satu Mare – Gloria Bistriţa, ACS Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda, CS Ocna Mureş – CSO Cugir, CS Minaur Baia Mare – CS Luceafărul Oradea, ACS Progresul Pecica – ACS Poli Timişoara, CSM Satu Mare – CSC Sânmartin, CS Avântul Periam – CS Crişul Chişineu Criş, Sticla Arieşul Turda – Sănătatea Cluj, CAO Oradea – Someşul Dej, CSC Ghiroda – ACS Poli Timişoara şi CS Hunedoara – Unirea Ungheni sunt cele 11 meciuri arbitrate de Alexandru Turian în această toamnă.

Alexandru Turian a mai fost delegat de două ori şi în Liga Elitelor U 19 şi U 17, singura competiţie de juniori care se joacă în această perioadă, dar şi la două jocuri din Liga 1 de fotbal feminin.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL