Connect with us

Administraţie

MODEL DE URMAT. Primăria Pericei cumpără tablete pentru toți elevii din comună!

Printr-un proiect european, administraţia locală va pune la dispoziţia elevilor din comună echipamente IT de ultimă generaţie. Se vor achiziţiona 292 de tablete, iar – pentru a urgenta achiziţia -, Primăria a alocat bani de la bugetul local, suma urmând a fi recuperată când vor veni fondurile europene

Copiii sunt viitorul societăţii. Asta este şi deviza primarului comunei Pericei, Boncidai Csaba, care mereu a pus accentul pe investiţiile ce-i vizează în mod direct pe copiii şi elevii din comună.

Astfel, la Pericei s-a pus la punct şcoala, grădiniţa şi un afther-school, iar investiţiile nu se opresc aici.

Recent, administraţia locală din Pericei a accesat un proiect pe fonduri europene pentru a cumpăra tablete pentru elevii de la şcoală. A fost printre primele comune care a accesat un astfel de proiect, iar solicitarea către Ministerul Fondurilor Europene a fost trimisă de câteva săptămâni.

Primăria va face achiziţia celor 292 de tablete, urmând ca suma finală să fie decontată odată ce vor veni fondurile europene. Primăria Pericei a cuprins în buget suma de 480.000 lei pentru achiziţia de echipamente IT, tablete, dar şi materiale de protecţie împotriva COVID – 19. Deja Primăria a încheiat un contract cu o firmă de specialitate care va furniza tabletele în perioada următoare.

Această investiţie prinde foarte bine, mai ales în această perioadă, în care  toate unităţile de învăţământ îşi desfăşoară cursurile on-line.

Un alt proiect în comuna Pericei se derulează la şcoala gimnazială, care se modernizează şi extinde, urmând ca administraţia locală să facă demersurile pentru ca unitatea de învăţământ să fie profilată.

”Vom cumpăra 292 de tablete şi fiecare şcolar va avea tableta lui. Trebuie să creăm condiţii, pentru a putea furniza învăţământul de la distanţă. Vrem să achiziţionăm şi 21 de camere de supraveghere, să poată fi înregistrată fiecare oră”.

Boncidai Csaba – primarul comunei Pericei

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie