Connect with us

ARTE MARTIALE

Marc Crecan revine acasă şi vrea să facă performanţă şi la SCM Zalău!

Karateka s-a transferat de la CS Terra Kid Zalău la CS Olimpia Bucureşti, însă, multiplul campion mondial, european şi naţional a ales să revină acasă şi să reia colaborarea cu Călin Marincaş, pregătindu-se sub comanda acestuia la SCM Zalău. Marc Crecan a şi reuşit să obţină o medalie de bronz reprezentând noul său club, la Prague Open, competiţie desfăşurată online


Marc Crecan (n. 2 februarie 1995) este unul dintre cei mai talentaţi karateka din Sălaj, fiind multiplu campion mondial, european şi naţional la karate tradiţional.

A început să practice acest sport la CS Terra Kid Zalău, după care s-a transferat la Olimpia Bucureşti, acolo unde a continuat să performeze la cel mai înalt nivel.

Mai mult, pe vremea când era junior, tânărul karateka a devenit campion naţional la SENIORI. Are în palmares zeci de medalii, 61 mai exact, majoritatea obţinute la probele individuale, dar încă mai are multe de demonstrat în acest sport, iar pentru a-şi atinge potenţialul a ales să revină sub aripa lui Călin Marincaş, la SCM Zalău.

În ultima perioadă, Marc Crecan a absentat de la competiţii, din cauza unei accidentări la umăr suferite la Campionatul Naţional de la Iaşi (2017).

Astfel că timp de doi ani, sălăjeanul s-a concentrat mai mult pe plan personal şi s-a axat mai mult pe finalizarea studiilor în Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, speciaizarea Sport şi Perfromanţă Motrică şi în prezent urmează şi un master în Antrenament şi Performanţă Sportivă pe care îl va finaliza în vara anului viitor. 

“Aceste studii mă vor ajuta să profesez atât în cariera mea sportivă, cât şi în cea didactică. Am absentat aproximativ doi ani de la competiţii pentru că mi-a fost greu să mă antrenez corespunzător, fiind legitimat la CS Olimpia Bucureşti, iar eu eram cu studiile în Cluj-Napoca. Acesta a fost un motiv pentru care m-am întors la Călin Marincaş”, ne-a declarat Marc Crecan.

Această reluare a colaborării a fost de bun augur, astfel că în primăvara lui 2019, Marc Crecan reuşea să obţină medalia de bronz la Campionatul Naţional de la Deva, la proba Fuku-go. Începând din această vară, Marc Crecan este legitimat la SCM Zalău, acolo unde va continua să se pregătească sub comanda lui Călin Marincaş.

De altfel, cei doi au fost protagoniştii unui eveniment istoric, am putea spune. Au participat la Prague Open, competiţie de karate desfăşurată în mediul online şi chiar au reuşit clasări pe podium.

Secţia de karate de la SCM Zalău a luat fiinţă în această vară, fiind o secţie de performanţă. Sunt 11 sportivi legitimaţi, iar de pregătirea acestora se ocupă Călin Marincaş.

“Din luna august am fost legitimat la SCM Zalău, unde am posibilitatea de a mă antrena în cele mai bune condiţii şi vreau să mulţumesc pe această cale antrenorului meu, Călin Marincaş, domnului director Doru Marcel Ţîrle şi domnului primar Ionel Ciunt. În cadrul clubului SCM Zalău am reuşit să obţin recent medalia de bronz la proba de kata, într-o competiţie susţinută online în Praga. Dată fiind situaţia în care ne aflăm, mă bucur că am să închei anul competiţional pe podium”

Marc Crecan

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE