Connect with us

FOTBAL

Alexandru Băican, pe loc de play-off în Liga a II-a cu Viitorul Pandurii

Fundaşul zălăuan este un jucător de bază în echipa antrenată de Flavius Stoican şi a jucat în 9 din cele 11 meciuri. După ultimul meci, echipa la care evoluează Alexandru Băican a ajuns pe loc de play-off şi ocupă poziţia a cincea


La 22 de ani, Alex Băican este deja la treilea sezon în Liga a II-a, eşalon în care a jucat pentru Luceafărul Oradea şi din 2019  pentru Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Tânărul fotbalist are calităţi şi iese în evidenţă prin jocul precis pe care îl face în defensiva gorjenilor.

Drept urmare a primit mereu încrederea antrenorului Flavius Stoican şi din cele 11 meciuri a jucat în nouă dintre ele. A lipsit doar în două partide din cauza coronavirusului, dar a fost titlular la ultimele jocuri, în care gruparea gorjeană a arătat o formă bună şi a legat trei victorii.

După ce a câştigat şi derby-ul cu cealaltă echipă din oraş, Viitorul Pandurii Tg. Jiu a ajuns pe poziţia a cincea şi se află pe loc ce duce în play-off-ul campionatului.

“Sunt mulţumit de parcursul pe care l-am avut şi de faptul că am jucat în multe meciuri. Am lipsit doar în două partide din cauza coronavirusului. Suntem într-o formă bună, dar puteam avea şi mai multe puncte, astfel încât să fim şi mai bine clasaţi”, ne-a declarat Alexandru Băican.

Şapte etape au mai rămas de jucat din sezonul regulat, iar Viitorul Pandurii Tg. Jiu speră să rămână în primele şase locuri astfel încât să aibă ocazia să joace în play-off-ul ligii secunde şi implicit să lupte pentru promovare.

Fotbalistul zălăuan are deja peste 60 de meciuri în liga secundă şi spune ca se simte foarte bine la Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Ca orice fotbalist îşi doreşte să ajungă să joace la cel mai înalt nivel din România, în Liga 1.

“Avem condiţii bune la Viitorul Pandurii Tg. Jiu şi mă bucur că avem ocazia să jucăm pe un stadion frumos. Păcat că nu au acces spectatorii”, spune Băican.

Alex Băican are un gol marcat în acest sezon, în etapa a II-a, cu CSM Slatina.

“Cred că putem să prindem play-off-ul şi avem încredere în noi. Acesta este obiectivul. Mai avem trei jocuri în acest an şi sper să obţinem maxim de puncte ca să rămânem sus în clasament”.

Alexandru Băican

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL