Connect with us

Sporturi

Se remarcă şi peste graniţe. Oana Flonta, în semifinale la Budapesta!

Tenismena sălăjeancă a avut un turneu reuşit în capitala Ungariei, reuşind să ajungă până în faza semifinalelor, fiind învinsă de principala favorită, o sportivă din Austria


Oana Flonta este un nume cunoscut în rândul iubitorilor “sportului alb” din Sălaj, fiind una dintre marile speranţe ale tenisului de câmp din judeţ.

A reuşit să se remarce pe plan naţional şi a cochetat şi cu loturile naţionale, fiind componentă a lotului naţional U 13 în prezent. În paralel, tânăra tenismenă a început să participe şi la competiţii internaţionale şi a reuşit calificări în finală şi semifinală la Blue Tigers Cup (Budapesta) şi Koblenz Junior Open, în anul 2019.

În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, posibilitatea participării la turnee internaţionale a fost destul de redusă. Însă, în ultima perioadă, odată ce situaţia a devenit ceva mai bună, Oana Flonta a participat din nou la un turneu de rang ITF, fiind vorba despre Cupa ETC din Budapesta, Ungaria. Sălăjeanca a participat la categoria de vârstă 14 ani, pe tabloul principal fiind înscrise nu mai puţin de 30 de sportive, acestea jucând în sistem eliminatoriu, primele două favorite beneficiind de primul tur liber.

Oana Flonta s-a duelat cu Kovacs Lili, o sportivă de pe plan local pe care sălăjeanca a învins-o în două seturi, 6 – 1, 6 – 2. În următorul tur, sălăjeanca a câştigat fără probleme şi în faţa lui Burkus Bella, 6 – 0, 6 – 1.

Calificată în faza sferturilor de finală, Oana Flonta a dat peste austriaca Lilah Havel, dar a făcut un nou meci mare şi a reuşit o nouă victorie în două seturi, 7 – 6 (5), 6 – 3.

După ce a învins două sportive din Ungaria şi o sportivă din Austria, în semifinale, Oana Flonta a dat peste principala favorită a competiţiei Kim Kuehbauer, austriaca având câştig de cauză, în două seturi. Astfel, drumul sălăjencei noastre s-a oprit în faza semifinalelor, fiind un rezultat bun, având în vedere problemele cu care se confruntă  sportul mondial. Să spunem că în ultima perioadă, Oana Flonta s-a pregătit sub comanda antrenorului Sergiu Carp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi