Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Şimleuanul Liviu Antal, campion cu Zalgiris. “Mă bucur foarte mult de acest trofeu. Este singurul care îmi lipsea în Lituania”

La aproape 10 ani de la câştigarea campionatului în România cu Oţelul Galaţi, fotbalistul şimleuan şi-a trecut în palmares titlul şi în Lituania cu Zalgiris. De când joacă în Lituania, mijlocaşul în vârstă de 31 de ani a mai cucerit o cupă şi o supercupă, iar în 2018 a fost golgheterul campionatului


Plecat din România în urmă cu trei ani, Liviu Antal a ales o destinaţie surprinzătoare şi a semnat cu Zalgiris, cea mai titrată echipă din campionatul Lituaniei.

În Lituania, fotbalistul şimleuan s-a acomodat foarte bine şi a devenit un jucător de bază la noua sa echipă. A marcat goluri din primele sale meciuri şi a contribuit la câştigarea ultimelor trei trofee: Cupa Lituaniei în 2018, Supercupa în 2020 şi titlul în toamna acestui an.

După o pauză de trei ani, Zalgiris a câştigat al 8-lea titlu, reuşind să o învingă în meciul decisiv pe rivala Suduva, tocmai echipa care în 2017, 2018 şi 2019 s-a încoronat regina Lituaniei.

Şi înaintea finalei campionatului, Suduva era pe primul loc şi era avantajată şi de un rezultat de egalitate, însă echipa lui Liviu Antal a fost foarte motivată să câştige titlul, astfle că a reuşit o victorie categorică, scor 3 – 0.

În acest joc, Liviu Antal a jucat până în minutul 90 şi a bifat  17 meciuri în acest campionat, unul care a fost mai restrâns, cu şase echipe la start şi cu doar 20 de etape programate.

“Mă bucur foarte mult pentru acest trofeu. A fost un sezon foarte greu ţinând cont  de situaţia care este în toată lumea cu această pandemie. La un momenta dat, cei de la Suduva au avut un avans de 8 puncte şi era foarte greu să revenim, dar până la urmă am reuşit fiindcă am avut încredere în ceea ce ne-am propus. Am câştigat titlul în ultima etapă, iar performanţa este şi mai dulce, ţinând cont că am câştigat în faţa rivalei, în ultimul meci al sezonului”.

Liviu Antal

Al doilea titlu de campion, după cel cu Oţelul. “Bucuria a fost mai mare când am câştigat campionatul în România”

În cariera sa de fotbalist, Liviu Antal a avut multe satisfacţii. A câştigat titlul cu Oţelul Galaţi şi Supercupa în 2011, Cupa şi Supercupa în Lituania, iar sâmbătă şi-a trecut în palmares titlul şi în Lituania, cu Zalgiris.

Campion în România, dar şi în Lituania, Liviu Antal spune că satisfacţia a fost mult mai mare acum aproape 10 ani, când a luat titlul cu Oţelul Galaţi, formaţie cu care a evoluat apoi în grupele Ligii Campionilor.

“Performanţa reuşită cu Zalgiris vine la aproape 10 ani de la titlul reuşit cu Oţelul Galaţi. Sincer să fiu bucuria a fost mai mare la Oţelul Galaţi. Erau alte vremuri şi jucam pentru o echipă din România, care atunci a câştigat pentru prima dată în istorie  campionatul, în timp ce Zalgiris are alte şapte campionate în Lituania. A fost total diferit, dar mă bucur că am reuşit să fiu campion şi în Lituania. Acest trofeu îmi lipsea din palmares. Am câştigat Cupa, Supercupa şi am luat titlul de golgheter, practic tot ce se poate câştiga într-o ţară”, spune Liviu Antal.

Cifrele lui Liviu Antal, în prima ligă din Lituania, la Zalgiris:

2017

– 12 jocuri                    – 4 goluri

2018

– 28 jocuri                   – 23 goluri

2019

 28 jocuri                    – 15 goluri

2020

– 17 jocuri                   – 6 goluri

Trofee câştigate:

2018 – Cupa Lituaniei

2018 – golgheter în Lituania

2020 – Supercupa şi Campionatul

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL