Connect with us

FOTBAL

Şimleuanii revoltaţi. “Am făcut o testare pentru COVID-19 ca să ne antrenăm două săptămâni”

 Sportul Şimleu a avut ghinionul să nu joace două meciuri la rând în Liga a III-a deşi în urmă cu două săptămâni şi-a făcut testarea pentru COVID-19. Preşedintele Ioan Gurzău spune că echipa sa a cheltuit bani degeaba, deoarece meciurile cu Gloria Bistriţa şi CSC Sânmartin au fost reprogramate din cauza cazurilor de coronavirus care au apărut la cele două echipe

Protocolul medical emis de FRF, MTS şi Ministerul Sănătăţii apasă greu pe umerii echipelor, în special la Liga a III-a, având în vedere că toate echipele sunt nevoite să suporte testări pentru COVID-19, tot la 14 zile.

Pentru cele 10 etape programate în toamna acestui an, Sportul Şimleu şi-a făcut calcule de la început pentru 5 testări de coronavirus. A ajuns însă să facă şapte testări, cu două în plus, ceea ce au însemnat costuri suplimentare, care nu erau prevăzute.

Sportul Şimleu a fost pusă de DSP Sălaj să se testeze de două ori înaintea deryb-ului cu SCM Zalău, după ce în prima fază au fost depistaţi pozitiv trei jucători.

Acum, gruparea de sub Măgură a trebuit să se testeze din nou pentru jocurile din această săptămână, care s-au reprogramat.

Formaţia şimleuană avea testele valabile până pe 17 noiembrie, dată la care ar fi trebuit să încheie sezonul de toamnă, dar  totul s-a prelungit până pe 22 noiembrie, când se va juca meciul de la Sânmartin.

“Parcă la noi este făcătură. După ce că am repetat testele cu SCM Zalău, acum am cheltuit alţi bani, dar degeaba, fiindcă nu am jucat în cele două săptămâni nici cu Gloria Bistriţa, dar nici la Sânmartin. Am făcut o testare pentru COVID-19 ca să ne antrenăm două săptămâni.Noi am cheltuit 10.000 de lei degeaba. Înaintea meciului cu SCM Zalău am fost puşi să ne retestăm, iar acum ne-am testat ca să ne pregătim. Sunt bani care nu erau preconizaţi. La început de campionat noi ne-am făcut un calcul, ştiind că trebuie să facem cinci testări, dar am ajuns să facem şapte testări. Sunt bani care nu erau prevăzuţi în buget pentru buna desfăşurare a competiţiei”, spune Ioan Gurzău.

Cinci cazuri de COVID-19 a anunţat CSC Sânmartin, iar jocul cu Sportul Şimleu s-a amânat vineri după-amiază. “ Am mari semne de întrebare vizavi de cum decid unele DSP-uri să se joace sau nu un meci”, a mai spus preşedintele de la Sportul Şimleu.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL