Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău, două jocuri în două zile, la Craiova

În cadrul celui de-al doilea turneu din Divizia A1, gruparea zălăuană joacă sâmbătă şi duminică, în Bănie. În primul joc va întâlni pe SCMU Craiova, iar duminică, formaţia zălăuană o va înfrunta pe Universitatea Cluj

În prima grupă a turneului de debut al Diviziei A1, SCM Zalău a jucat doar un singur meci, cu Arcada Galaţi, reuşind surpriza în faţa campioanei, pe care a învins-o cu 3 – 1. Jocul cu Unirea Dej nu s-a mai disputat, din cauza faptului că adversarii nu s-au mai prezentat ca urmare a cazurilor de COVID-19. Astfel, SCM Zalău a câştigat la “masa verde” şi are 6 puncte după două etape, fiind provizoriu pe primul loc.

Pentru formaţia antrenată de Sorin Pop şi Marius Lazăr urmează la finalul săptămânii al doilea turneu. SCM Zalău face parte tot din grupa 1, care se va disputa în Bănie, unde mai participă SCMU Craiova şi Universitatea Cluj. Gruparea de sub Meseş are parte de două meciuri în decurs de două zile. Primul se anunţă şi cel mai dificil, urmând ca sâmbătă, de la ora 18.00, SCM Zalău să dea piept gazdelor de la SCMU Craiova.Zalăul şi Craiova au fost mereu rivale sub fileu, în ultimii anii şi au oferit meciuri spectaculoase. Se anunţă un duel la fel de interesant şi sâmbătă, meci în care SCMU Craiova porneşte cu prima şansă. Trupa pregătită de Dănuţ Pascu are un lot valoros, după ce în vară i-a transferat pe Marino Marelic (Croaţia), Gommans Ewoud (Olanda) şi pe ridicătorul Cristian Bartha, care în sezonul trecut a jucat la Volei Municipal Zalău.  SCMU Craiova îl are în continuare la dispoziţie şi pe Laurenţiu Lică, care chiar dacă a ajuns la 40 de ani,  este liderul echipei.

SCMU Craiova are 3 puncte după singurul joc care l-a disputat până acum, cu CSU Braşov, pe care l-a câştigat cu un categoric 3 – 0. A fost însă mai mult un antrenament oficial pentru trupa lui Dănuţ Pascu, deoarece braşovenii nu au contat în jocul de acum două săptămâni.

“Încă nu ştim ce jucători vom avea la dispoziţie pentru meciul de la Craiova. Sper să nu fie probleme şi să-i avem pe toţi jucătorii apţi. Revin cei cinci din izolare, însă după două săptămâni este greu.Speră să nu avem probleme, fiidcă dacă vom avea jucători pozitiv, ei vor pierde două turnee. Întâlnim în chiar primul joc o echipă redutabilă, care a făcut transferuri bune şi mai are nucleul de jucători din campionatul trecut. Dar,  mergem încrezători, iar cum am reuşit surpriza cu Arcada Galaţi, de ce nu am putea să scoatem puncte şi din jocul cu Craiova. Să nu uităm că duminică vom juca şi cu Universitatea Cluj, o echipă care nu este de neglijat”, spune antrenorul Sorin Pop.

Din nou emoţii pentru testarea de coronavirus

Obligată de regulament să se testeze cu 48 de ore înaintea fiecărui turneu, SCM Zalău are din nou emoţii. Înaintea turneului de la Zalău, SCM a avut cinci jucători infectaţi, astfel că ei au fost obligaţi să intre în izolare. Abia de miercuri, Leo Dal Bosco, Mihai Coasă, Liviu Rîpeanu, Nicolas Dos Santos şi Mihail Mărginean revin în circuit, ei nefiind obligaţi să se mai testeze. Ceilalţi şapte jucători vor face miercuri testele, iar rezultatele sunt aşteptate cu sufletul la gură, în cursul zilei de joi. Pentru a se putea deplasa în Bănie, formaţia zălăuană va trebuie să aibă minim şase jucători valizi. Partea bună este că cei cinci care revin după coronavirus, pot juca la Craiova, însă vor avea doar două antrenamente înaintea turneului, fiind în izolare timp de 14 zile, până miercuri.

“Este o situaţie dificilă, dar nu avem ce face. Sper ca toţi cei şapte jucători care se vor testa să fie negativi. Nimeni nu are simptome”, spune Adrian Feher.

Programul turneului de la Craiova:

Sâmbătă, ora 18.00: SCMU Craiova – SCM Zalău

Duminică, ora 18.00: SCM Zalău – “U” Cluj

Luni, ora 17.00:  SCMU Craiova – “U” Cluj

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1