Connect with us

Administraţie

FOTO/VIDEO. Dan Ghiurco – primarul tuturor jibouanilor – a depus jurământul de credinţă pentru noul mandat. A fost constituit şi noul Consiliu Local

Miercuri la amiază, edilul oraşului Jibou şi cei 17 consilieri locali aleşi după “localele” din 27 septembrie au depus jurământul pentru mandatul 2020 – 2024, în prezenţa prefectului Virgil Ţurcaş


Dan Ghiurco a reuşit în primul său mandat de primar al Jiboului să schimbe faţa oraşului. A avut în spate o echipă puternică în Primărie şi care a fost dornică să-l ajute să implementeze proiectele pentru dezvoltarea comunităţii locale.

Pentru munca depusă, cetăţenii oraşului Jibou l-au răsplătit pe Dan Ghiurco cu un nou mandat, social-democratul reuşind să câştige într-o manieră categorică alegerile locale din 27 septembrie. După acea victorie, vechiul şi noul primar al oraşului Jibou urma să depună jurământul de credinţă, alături de cei 17 consilieri aleşi.

Însă, momentul a fost amânat, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat Dan Ghiurco.

Miercuri, 18 noiembrie, a venit momentul ca ceremonia de constituire a Consiliului Local să aibă loc, evenimentul desfăşurându-se la Casa de Cultură din oraş, în prezenţa prefectului Virgil Ţurcaş.

Ceremonia a început cu intonarea imnului naţional al României, după care, rând pe rând, cei 17 consilieri aleşi au depus jurământul de credinţă. Pe urmă, cel mai tânăr consilier, Vlad Paşcalău, l-a invitat pe primarul Dan Ghiurco să depună jurământul de credinţă şi să preia oficial cel de-al doilea mandat de primar al oraşului Jibou.

Au fost validaţi toţi cei 17 consilieri, fiind prezenţi toţi, astfel că în prima şedinţă a noului Consiliu Local se va alege şi viceprimarul.

“În urmă cu patru ani şi patru luni depuneam şi atunci jurământul cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie şi prin care mi-am asumat să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru binele locuitorilor oraşului Jibou. Am început la vremea respectivă mai multe proiecte importante, de transformare a oraşului şi a satelor aparţinătoare care au avut un singur scop, creşterea calităţii vieţii concetăţenilor noştri. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, a apartului de specialitate din cadrul Primăriei, a Consiliului Local care azi îşi încheie mandatul, dar şi a fiecărui cetăţean în parte, pot să spun că am reuşit să dăm o altă faţă urbei noastre. Toate aceste proiecte au un numitor comun care înseamnă implicare, determinare şi dorinţa permanentă de a schimba lucrurile în bine. Am reuşit în mandatul trecut să fiu primarul tuturor, implicându-mă în problemele şi nevoile lor şi o spun cu toată certitudinea, indiferent de apratenenţa lor politică”, spune Dan Ghiurco.

Primarul oraşului Jibou îşi doreşte ca în Consiliu Local să fie o familie şi în noul mandat şi indiferent de apratenenţa politică a fiecărui consilier, aceştia să voteze şi să vină în sprijinul cetăţenilor, pentru binele comunităţii locale.

“În momentul în care dumneavoastră aţi intrat în Consiliul Local, trebuie să daţi jos haina de cele mai multe ori subiectivă a partidului, să îmbrăcaţi o haină administrativă, una obiectivă ca fiind singura haină care are soluţii corecte la problemele oamenilor şi ale oraşului, fiindcă cei care ne-au trimis în Consiliul Local şi mă refer la concetăţenii noştri, au aşteptări mari din partea consilierilor”, a mai spus primarul Dan Ghiurco.

Întregul discurs al primarului poate fi ascultat în video-ul de mai jos, precum şi discursul prefectului Virgil Ţurcaş.

Evenimentul s-a încheiat cu un discurs al decanului Consiliului Local Jibou, Victor Pintea.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie