Connect with us

Ştiri din Sălaj

Orașele Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei rămân în carantină. Vor exista însă măsuri de restricții puțin mai relaxate

În cursul zilei de marți, 17 noiembrie, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a luat decizia de a prelungi cu încă 14 zile starea de carantinare a celor trei orașe din Sălaj, așteptându-se ca în cursul zilei de miercuri secretarul de stat – dr. Raed Arafat – să semneze ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Ca urmare a faptului că numărul de cazuri de coronavirus din Sălaj era din ce în ce mai alarmant, autoritățile au decis ca orașele Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei să fie carantinate pentru o perioadă de 14 zile.

Deși în ultimele zile s-a remarcat o situație mai bunicică a cazurilor noi de COVID-19, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Sălaj a hotărât ca perioada de carantină să fie prelungită cu încă două săptămâni.

Cele trei proiecte de hotărâre au fost trimise spre București, acolo unde Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va da undă verde pentru aceste decizii care ar putea intra în vigoare începând din data de 19 noiembrie, ora 5.00. Se așteaptă ca ordinul să fie semnat în cursul zilei de miercuri de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne – dr. Raed Arafat, cel care este Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Față de actuala perioadă de carantină, populația din cele trei orașe va beneficia, totuși, de câteva măsuri mai relaxante.

De exemplu, se modifică intervalul orar în care persoanele pot circula în afara locuinței, noua măsură urmând a fi aplicată pentru intervalul de timp 22.00 – 5.00.

Totodată, saloanele de înfrumuseţare ar putea fi redeschise, cu unele condiții mai riguroase, la fel și bisericile. Cu respectarea unor reguli, în lăcaşurile de cult se vor putea desfășura și evenimente precum cununii, botezuri sau înmormântări.

Vom reveni cu amănunte.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj