Connect with us

Administraţie

DRUM EXPRES între Jibou și Baia Mare!?

Reprezentanții autoritățile județene din Sălaj și Maramureș s-au întâlnit azi la Baia Mare pentru primele discuții despre construirea unui drum expres – drumuri construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite -, într-un proiect îndrăzneț în valoare de 350 de milioane de euro, finanțat tot din bani europeni

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, s-a întâlnit astăzi, la Baia Mare, cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, pentru a discuta despre proiectul viitorului drum expres Baia Mare – Jibou, care va fi realizat în cadrul unui parteneriat între cele două administrații.

”Îi mulțumesc colegului meu Ionel Bogdan, președintele Consiliul Județean Maramureș, pentru invitație și pentru deschiderea arătată față de implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, care vor duce cu siguranță la dezvoltare economică și bunăstare pentru sălăjeni și maramureșeni. Proiectul drumului expres Baia Mare – Jibou este doar un prim pas spre o colaborare de lungă durată a celor două administrații liberale. De asemenea, vreau să-i mulțumesc ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, pentru susținerea acestui proiect”, precizează președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

În prima fază va fi aprobat parteneriatul dintre cele două județe discutat astăzi, în ședințele celor două consilii județene, apoi va fi depusă cererea de finanțare pentru realizare din fonduri europene a studiului de fezabilitate estimat la circa 3,5 milioane de euro.

În faza următoare, proiectul evaluat la aproximativ 350 de milioane de euro urmează să fie finanțat tot din bani europeni, prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie