Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu, după puncte la Bistriţa

După 17 zile de pauză, grupare de sub Măgură revine în competiţie pentru ultimele două jocuri din acest an. Miercuri, de la ora 14.00, formaţia şimleuană susţine restanţa cu Gloria, de pe Stadionul Jean Pădureanu, de unde speră să se întoarcă cu puncte

Echipele cu care trebuia să joace Sportul Şimleu în ultimele două etape din acest an au fost afectate de coronavirus, astfel că meciurile cu Gloria Bistriţa şi CSC Sânmartin s-au amânat. În aceste condiţii, gruparea şimleuană a trebuie să facă o pauză de două săptămâni. Pe 31 octombrie a susţinut ultimul meci, cu Minaur Baia Mare, dar va reveni în febra jocurilor miercuri, când de la ora 14.00, va susţine în deplasare restanţa cu Gloria Bistriţa.


Gloria a anunţat că are nouă cazuri pozitive chiar înaintea jocului cu Şimleul, care trebuia să se joace pe 7 noiembrie. În aceste condiţii, bistriţenii au solicitat amânarea partidei, iar FRF a programat partida pe 18 noiembrie. Sportul Şimleu şi-ar fi dorit ca meciul să se joace pe 17 noiembrie, însă deşi în primă fază a primit acceptul, departamentul de competiţii a revenit asupra deciziei, iar partida se dispută până la urmă miercuri, de la ora 14.00.


Sportul Şimleu are în faţă o echipă experimentată, ce are în lot jucători cu nume, precum Stoianof, Albuţ sau Curtuiuş, însă vine după o perioadă grea, în care nouă jucători au fost în carantină. Nu toţi şi-au revenit, astfel că Gloria va trebuie să improvizeze, aspect de care Sportul Şimleu poate profita.
Gloria Bistriţa a disputat până acum doar opt jocuri, la fel ca şi Sportul Şimleu, afându-se pe locul 7, cu 11 puncte. Şimleuanii stau mai bine în clasament şi se află pe poziţia a cincea, având 12 puncte. Ambele echipe mai pot urca în clasament, dar la fel de bine pot şi coborâ, în funcţie de rezultatele pe care le vor înregistra în această săptămână.
Având în vedere că se află în faţa unei deplasări lungi, iar partida este programată devreme, de la ora 14.00, Sportul Şimleu a plecat de marţi la Bistriţa.


Restanţa dintre Gloria Bistriţa şi Sportul Şimleu contează pentru ultima etapă a turului. Jocul va fi arbitrat de centralul Mihai Motan din Ploieşti, ajutat la cele două linii de Ovidiu Timar din Oradea şi Cristian Mureşan din Cavnic. Observatori din partea FRF au fost delegaţi Cristian China din Baia Mare şi Petru Meterciuc din Târgu Neamţ.


“Mai avem şi noi trei jucători care ne lipsesc pentru meciul de la Bistriţa, dar ei vor reveni pentru partida de la Sânmartin. Avem parte de două meciuri dificile, dar sperăm să obţinem puncte. Orice rezultat pozitiv conteză, mai ales că situaţia de la mijlocul clasamentului s-a echilibrat”, spune preşedintele Ioan Gurzău.


Şimleuanii, feriţi de coronavirus pentru ultimele două jocuri din 2020

Sportul Şimleu a trebuit să se testeze din nou pentru coronavirus, având în vedere că în această săptămână mai are de jucat două paride. Testele s-au făcut duminică, la Oradea, iar toţi cei care s-au testat au avut rezultate negative. Însă, potrivit noului protocol medical, nu au mai fost nevoiţi să se testeze şi persoanele care au fost odată pozitive, fiind scutite de testare pentru următoarele 90 de zile.

Astfel, Sportul Şimleu are aproape tot lotul complet. Va lipsi portarul Paul Cosma şi fundaşul Silviu Crişan, care vor fi apţi pentru partida de duminică, cu CSC Sânmartin.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL