Connect with us

Administraţie

Crișeni, a patra localitate din Sălaj carantinată. Vezi ce măsuri au aplicat autoritățile

Ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsura de a carantina centrul comunal, nu și celelalte două sate aparținătoare. Şi administraţia locală de la Crişeni a venit cu acţiuni de igienizare în spaţiile publice

Pe data de 5 noiembrie, nu mai puţin de trei oraşe din judeţul Sălaj, e vorba de Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei, intrau în carantină. La nici două săptămâni distanţă, autorităţile au fost obligate să aplice măsura carantinării unei alte localităţi din judeţ. Este vorba de satul Crişeni, acolo unde în ultima perioadă indicele de infectare a fost mult crescut. Măsura a fost luată în momentul în care incidenţa a ajuns la 11,46 la mia de locuitori!

Ca urmare, localitatea de la marginea municipiului Zalău a intrat în carantină pentru 14 zile, începând din data de 16 noiembrie, de la ora 5.00.

“În urma analizei de risc epidemiologic, realizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, a fost iniţiată procedura de carantinare a localităţii Crişeni, rata incidenţei fiind de 11,46/1000 de locuitori”, a anunţat Instituţia Prefectului Sălaj.

De precizat faptul că nu toată comuna cu o populaţie de aproximativ 3.500 de locuitori a intrat în carantină, după cum s-a scris în unele locuri. Măsura – o măsură neplăcută, dar totodată necesară – a fost luată doar în centrul comunal (vreo 2.000 de suflete), acolo unde s-au înregistrat 37 de cazuri de COVID-19. În celelalte două localităţi din comună situaţia era chiar foarte bună, astfel că la Gârceiu existau 2 cazuri, iar la Cristur niciunul!

Pe lângă măsurile stabilite conform ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măsuri au fost luate şi de autorităţile locale. Astfel, în zilele de 16 şi 19 noiembrie, la Crişeni au loc acţiuni de clorinare pe toate străzile publice şi private, în instituţiile publice, în incintele bisericilor, la capele mortuare, în parcuri şi alte locuri care aparţin de domeniul public.

Totodată, administraţia locală pune la dispoziţia cetăţenilor modelul de declaraţie pe proprie răspundere.

Sursa: Știrile din Sălaj

Mai jos aveţi ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, semnat de secretarul de stat – dr Raed Arafat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie