Connect with us

DIVIZIA A1

Problemele continuă la SCM Zalău. Doar şapte jucători la pregătire!

În condiţiile în care cinci voleibalişti sunt în izolare după ce au fost depistaţi cu coronavirus, antrenamentele din această perioadă se desfăşoară cu dificultate, fiind prezenţi doar şapte jucători

Cei 12 jucători transferaţi de SCM Zalău înainte de startul sezonului au venit pe rând la poalele Meseşului, astfel că David Csanad sau Egor Popov au venit ultimii, în a doua parte a lunii octombrie.

Abia înainte de începerea campionatului, SCM Zalău a fost în formulă completă şi antrenorii au putut desfăşura în condiţii normale şedinţele de pregătire.

Când totul părea să decurgă normal, formaţia zălăuană a primit o altă lovitură, chiar înaintea duelului cu Arcada Galaţi. Cinci jucători au fost  depistaţi cu coronavirus, Leo Dal Bosco, Nicolas Dos Santos, Liviu Rîpeanu, Mihail Mărginean şi Mihai Coasă şi au fost nevoiţi să intre în izolare timp de 14 zile. În aceste condiţii, antrenamentele lui SCM Zalău se desfăşoară cu mari dificultăţi, fiind prezenţi la pregătire doar şapte jucători.

Opt jucători au fost trecuţi pe foaia de arbitraj la meciul cu Arcada Galaţi, fiind inclus şi juniorul de 15 ani, Cristian Porumb, de la Academia de Volei “Marius Lazăr” care în acest sezon este cu “dublă” legimitare.

“Ne-am întors în timp şi din nou suntem şapte jucători la antrenamente. Chiar nu ştiu cum au reuşit antrenorii să pregătească meciul cu Arcada în condiţiile date, fiindcă din vară nu cred că au fost 10 antrenamente la care să fi fost toţi cei 12 jucători. Pe lângă că am început târziu pregătirea, când ne-am  pus puţin la punct, au apărut aceste probleme. Tot respectul pentru antrenori, fiindcă sunt foarte pricepuţi şi ştiu volei. Lucrează la cel mai înalt nivel, chiar şi în condiţiile date. Avem dificultăţi în pregătire şi nu avem acces la sălile de forţă, pentru a ne putea pregăti fizic”, spune Adrian Feher – managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

Voleibaliştii depistaţi cu coronavirus revin săptămâna viitoare

Depistaţi pozitiv cu COVID-19 la testarea efectuată înaintea turneului de la Zalău, Leo Dal Bosco, Nicolas Dos Santos, Liviu Rîpeanu, Mihail Mărginean şi Mihai Coasă au intrat în izolare, urmând să revină în circuit abia de miercurea viitoare, cu câteva zile înaintea următorului turneu. Odată ce trece perioada de carantină, cei cinci voleibalişti vor fi declaraţi vindecaţi, astfel că SCM Zalău îi poate avea la dispoziţie în următoarele jocuri.

“Jucătorii se simt bine, nu au simptome, dar aşteptăm să treacă cele 14 zile de carantină ca să revină în circuit. Partea bună că ei nu vor mai trebui testaţi în următoarele 90 de zile, conform noului protocol. Practic noi vom avea cel puţin cinci jucători disponibili în următoarele trei luni”, spune mnagerul Adrian Feher.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1