Connect with us

HANDBAL

Două jucătoare de la HC Zalău, în lotul României pentru EURO! Lotul complet

Veşti bune pentru tânăra echipă antrenată de Gheorghe Tadici care trimite două jucătoare la naţională pentru Campionatul European de luna viitoare. În lotul lărgit de 35 de jucătoare s-au aflat patru handbaliste de la HC Zalău, însă doar Alexandra Dindiligan şi Alexandra Severin au prins lotul final

În doar trei săptămâni se dă startul Campionatului European din Norvegia şi Danemarca, iar lotul României este deja finalizat.

Selecţionerii au inclus 35 de jucătoare în lotul lărgit, dar după terminarea turenului de la Bucureşti s-au decis asupra lotului final cu care România va abrda turneul final.

HC Zalău a avut patru jucătoare în lotul lărgit, însă doar două jucătoare vor merge cu România, la turneul final. Alexandra Dindiligan şi Alexandra Severin au fost reţinute în lotul final de Bogdan Burcea şi Robert Licu, iar cele două jucătoare se vor prezenta la reunirea echipei din 22 noiembrie.

Cele două jucătoare au avut evoluţii bune în cele cinci meciuri disputate de HC Zalău în acest campionat. Au ieşit în evidenţă în mod special la partida cu Dunărea Brăila, când Severin a reuşit şapte goluri şi a marcat golul victorie în ultimele secunde, iar Dindiligan a avut 12 reuşite din 12 aruncări.

Dacă Alexandra Severin a mai fost în atenţia Naţionalei şi anul trecut a fost convocată la acţiuni de pregătire, Alexandra Dindiligan ajunge pentru prima dată la naţionala de senioare.

Extrema strângă a fost transferată în vară, de la U Cluj şi a jucat în toate meciurile pentru HC Zalău din acest campionat, reuşind 26 de goluri.

România face parte din Grupa D a turneului final, alături de Germania, Polonia şi Norvegia.

Lotul României pentru Campionatul European de handbal feminin 2020

Portari: Yuliya Dumanska (Podravka), Denisa Dedu (CSM București), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița)
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicolaeta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Alexandra Severin (HC Zalău), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)
Centri: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur), Andreea Rotaru (Gloria Buzău)
Interi dreapta: Ana Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid București)
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur)
Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)

Mai multe amănunte, în ediţia tipărit a ziarului de miercuri

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL