Connect with us

TENIS

Bogdan Cuceu şi Mihai Grec, semifinalişti la Turneul Campionilor

Cei doi sălăjeni au participat la nivelul 9, respectiv nivelul 8 al turneului din cadrul Tenis Partener, ambii reuşind să ajungă până în faza semifinalelor


Bogdan Cuceu şi Mihai Grec sunt doi dintre cei mai importanţi tenismeni sălăjeni din circuitul Tenis Partener.

Cei doi evoluează la nivelul 9, respectiv nivelul 8, adică cele mai înalte din cadrul circuitului. De altfel, cei doi au participat la finele săptămânii trecute la Turneul Campionilor rezervat acestor categorii.

Competiţia s-a desfăşurat la Bistriţa, iar cei doi sălăjeni au reuşit să ajungă până în faza semifinalelor. La nivelul 8, au fost 12 participanţi, împărţiţi în patru grupe.

Mihai Grec a făcut parte din Grupa C, reuşind două victorii din tot atâtea posibile, în faţa lui Cătălin Bucur şi Radu Ujica. Calificat în sferturile de finală, Mihai a trecut în două seturi şi de Gabriel Niţu, 6 – 3, 6 – 4.

Din păcate, drumul său în această competiţie a fost oprit de Tudor Alexandru. Primul set a fost câştigat de sălăjeanul nostru, al doilea set revenindu-i adversarului. În super tie-break, Alexandru a avut câştig de cauză, iar Mihai Grec a fost nevoit să se mulţumească cu această prezenţă în semifinale.

Sălăjeanul a fost nevoit să joace patru meciuri în 26 de ore, în timp ce Tudor Alexandru avea doar două meciuri jucate până la disputa din semifinale, astfel că şi oboseala a avut un cuvânt de spus în acest duel.La nivelul 9 au fost 11 participanţi, iar Bogdan Cuceu a făcut parte din Grupa C. Sălăjeanul şi-a câştigat fără emoţii meciurile din Grupă, iar în sferturi a trecut lejer şi Vlad Moza, 6 – 1, 6 – 4.

În semifinale, Cuceu a dat peste Alexandru Stoica, sportiv care a avut culoar liber în sferturi. Prospeţimea lui Stoica şi-a spus cuvântul, astfel că acesta s-a impus în faţa lui Cuceu, după super tie-break.

“Având în vedere că am legat câteva turnee bune sezonul acesta şi am ajuns chiar pe locul 1 în ţară în luna iulie, acum îmi plănuiam să fac trecerea spre nivelul 9, după acest turneu, pentru a mă putea lupta cu cei mai buni din ţară. Singurele înfrângeri înaintea acestui turneu le-am suferit în faţa unui băiat care acum joacă la nivelul 9 şi în faţa a două fete ce joacă acum turnee internaţional de 18 ani. Din păcate nu am niciun turneu important câştigat la nivelul 8, deoarece anul acesta nu am putut participa decât la un singur turneu platinum,  unde am pierdut în semifinale cu acel băiat care a trecut apoi la nivelul 9. De aceea mi-am dorit foarte mult să câştig acest turneu”, spune  Mihai Grec.

“Am pierdut în semifinale împotriva celui pe care l-am învins la începutul lunii octombrie. Când pierzi în super tie-break e ca şi cum ar fi trebuit să se termine egal. De asemenea, pe ambii finalişti i-am învins anul acesta. Eu am avut trei meciuri înainte, ceilalţi au fost calificaţi direct în semifinale, adică au jucat un singur meci în grupe. Semifinala a fost foarte disputată, iar scorul nu reflectă realitatea, adică toate game-urile au fost la egalitate sau avantaj. Adversarul a fost puţin mai fresh decât mine, eu terminasem sfertul de finală cu două ore înainte, iar la acest nivel se simt enorm şi faptul că ai stat cu 30 de minute mai mult în teren decât adversarul.Vorbim de nivelul 9, iar până la urmă, rezultatul este bun având în vedere că m-am luat la trântă cu jucători cu 10 ani mai tineri decât mine. Per total a fost foarte bine. Sunt singurul jucător de nivel 9 care am reprezentat Sălajul la Turneul Campionilor şi la toate turneele Platinum de până acum. Sper să fiu sănătos să mai pot reprezenta judeţul la cel mai înalt nivel de tenis. Totodată, în timpul în care oponenţii mei se antrenează pentru astfel de competiţii, eu îi antrenez pe alţii, nu mă antrenez pe mine. Nu am timp să mă pregătesc cum o fac ei, pentru că eu sunt şi antrenor. Participarea la turnee, pentru mine este o plăcere şi o readucere aminte a perioadei de glorie din anii în care eram jucător profesionist”, ne-a declarat Bogdan Cuceu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in TENIS